Krivična prijava protiv šefa pljevaljskog DPS-a zbog klevete

„O Vukoviću govore Pljevlja, grad koji je unazadio za narednih 50.godina. Svi ćemo se povući onoga momenta kada kaže imenom i prezimenom jednog radnika koji je uzeo novac“, poručio je Blažo Đurković, najstariji radnik Boksita
78 pregleda 14 komentar(a)
Filip Vuković, Foto: Savo Prelević
Filip Vuković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.06.2015. 12:08h

Predsjednik Samostalnog sindikata Boksita Borisav Bojanović kazao je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštinskog odbora DPS-a Pljevlja Filipa Vuković zbog klevete, jer je na sjednici Odbora za ekonomiju provukao priču da postoje sumnje da je i među rudarima bilo korupcije i da se „priča da su pojedini primili po više hiljada eura kako bi lobirali za ponudu Neksana“.

„Ako tako misli neka dođe među radnike i neka saopšti koliko je i ko uzeo novca. Poručujem Vukoviću da je on očito žrtveno jagnje zaduženo da blati radnike Boksita i da ćemo ovih dana podnijeti krivičnu prijavu za neistine koje iznosi protiv nas“, kazao je Bojanović.

On je upitao Vukovića kako bi reagovala njegova porodica da mora da živi od 193 eura, koliko radnici Boksita primaju posljednja dva mjeseca.

„Kako bi njegova porodica preživjela da nije u prošlom periodu primila 15 plata. Zar je ovo politički skup? Ovo je čisto borba za prava radnika. E moj Vukoviću, grdno si se prevario. Odgovaraćeš na sudu za ove klevete“, poručio je Bojanović.

Kazao je i da sindikati Boksita i Željezare sarađuju desetak godina, da su jedni drugima davali podršku prilikom svih protesta i da zato nikoga ne treba da čudi posjeta Janka Vučinića, nekadašnjeg sindikalnog lidera nikšićkih metalaca, a sada člana DF-a.

„O Vukoviću govore Pljevlja, grad koji je unazadio za narednih 50.godina. Svi ćemo se povući onoga momenta kada kaže imenom i prezimenom jednog radnika koji je uzeo novac“, poručio je Blažo Đurković, najstariji radnik Boksita.

Bonus video: