USSCG: Ugrožena lična egzistencija zaposlenih u Opštini i Centru za kulturu Kolašin

Sa članovima zajedničkog Štrajkačkog odbora, predstavnici USSCG su se sastali sa gradonačelnikom Kolašina, Željkom Vuksanović i njenim saradnicima
211 pregleda 0 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 24.06.2015. 14:14h

Unija slobodnih sindikata (USSCG) podržava napore zaposlenih u Opštini Kolašin da se izbore za zaštitu svojih prava, zbog čega je neophodno što hitnije uključivanje relevantnih državnih subjekata sa najvišeg nivoa u rješavanje problema.

Predstavnici najužeg rukovodstva USSCG posjetili su danas članove Sindikalne organizacije Služba zaštite i spašavanja Kolašin, koja djeluje u okviru USSCG, a koji su sa zaposlenima iz Opštine Kolašin i Centra za kulturu Kolašin, 15. juna počeli štrajkačke aktivnosti u cilju zaštite prava iz i po osnovu rada.

"USSCG daje punu podršku njihovim opravdanim zahtjevima, s obzirom na činjenicu da već mjesecima ne primaju zarade, tačnije, da im se duguje 12 do 16 zarada, dok doprinosi za obavezno socijalno osiguranje nijesu uplaćivani preko dvije godine, čime su ugrožena njihova lična i egzistencija njihovih porodica", navodi se u saopštenju USSCG.

Sa članovima zajedničkog Štrajkačkog odbora, predstavnici USSCG su se sastali sa gradonačelnikom Kolašina, Željkom Vuksanović i njenim saradnicima.

"Učesnici sastanka složili su se da je situacija veoma složena s obzirom da je budžet Opštine Kolašin u blokadi više godina zbog čega su ocijenili da je neophodno što hitnije uključivanje svih relevantnih državnih subjekata sa najvišeg nivoa u rješavanje problema", rekli su iz USSCG.

Na sastanku je zaključeno da se traži organizovanje zajedničkog sastanka sa ministarstvima rada i socijalnog staranja i finansija, lokalnom samoupravom, sindikatima kao predstavnicima zaposlenih koji su u štrajku i predstavnicima zajedničkog Štrajkačkog odbora u cilju iznalaženja rješenja za prevazilaženje situacije u kojoj se nalaze zaposleni.

“USSCG će u narednom periodu, kao i do sada, pružiti svu neophodnu pravnu i logističku podršku i pomoć svojim kolegama usmjerenu ka rješavanju nagomilanih problema, a sve u cilju očuvanja kako dostojanstva zaposlenih, tako i njihove egzistencije i osnovnih prava iz radnog odnosa”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: