Mještani Župe neće protestovati

4 komentar(a)
Dragan Radulović, Župa, Foto: Svetlana Mandić
Dragan Radulović, Župa, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.06.2015. 20:08h

Koordinacioni odbor Mjesne zajednice Župa nikšićka sjutra neće protestovati ispred Centra bezbjednosti u tom gradu, već će, kako su saopštili, dati šansu dogovoru i odluci Privrednog suda.

Iz Koordinacionog odbora su kazali da su iz medija saznali o danas postignutom dogovoru radnika Rudnika boksita, Privrednog suda i Vlade Crne Gore.

Oni su, kako su naveli, zadovoljni, posebno zbog činjenice da je te razgovore inicirao Koordinacioni odbor.

"Očigledno je da se i narednih dana ne vidi rješenje za 5.000 mještana Župe nikšićke koji i narednih dana ostaju zatočenici ovog problema, iako su za to najmanje krivi“, naveli su oni.

Koordinacioni odbor je razgovarao sa načelnikom CB Nikšić, Miloradom Žižićem, od kojeg su, kako su naveli, dobili informaciju da će odluka Privrednog suda biti donijeta sjutra do 11 sati.

Nakon toga bi, kako su kazali, trebalo da bude organizovan sastanak predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Rudnika boksita, kako bi sjutra put Nikšić- Župa bio deblokiran.

"Postignit je dogovor između MUP-a i porodice Martinović da se preko njihovog imanja prevoze svi mještani Župe kojima bude narušeno zdrastveno stanje ili drugi hitni slučajevi“, saopšteno je iz Koordinacionog odbora.

"Koordinacioni odbor sjutra neće organizovati protest ispred prostorija CB Nikšić, dajući šansu dogovoru i odluci Privrednog suda. A, ako sjutra ne dođe do deblokade puta Nikšić- Župa, Koordinacioni odbor izlazi iz svih dešavanja jer ne želi više da učestvuje u dogovorima i drugim dešavanjima koji ne doprinose rešavanju problema mještana Župe“, saopštili su iz tog udruženja mještana.

Oni će, kako su dodali, ako ne bude deplokiran put, ostaviti nadležnim organima da ih uvjere da su sposobni da poštuju postulate Ustava Crne Gore.

Koordiancioni tim je, kako su podsjetili, ovih dana doprinosio da se problem što prije riješi.

Oni su, kako su dodali, pazili da mještani ne učine bilo šta što bi moglo izazivati narušavanje međuljdskog sklada.

Bonus video: