Grbović se sastao sa rudarima, Župljani odgodili okupljanje za utorak

Prema riječima Božidara Đilasa, rudari su obezbijedili vozilo koje će biti stalno u pripravnosti u slučaju da bilo kome od mještana Župe bude neophodan prevoz
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2015. 18:21h

Predstavnici radnika Boksita imali su sastanak sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem.

"Kazao nam je da nam je za sjutra u podne u Podgorici dogovorio sastanak sa potpredsjednikom Vlade Vujicom Lazovićem, pomoćnikom ministra ekonomije Draganom Kujovićem i ministarkom rada i socijalnog staranja Zoricom Kovačević, a u 15.30 sati sastanak sa predsjednikom Privrednog suda. Ujutro ćemo se dogovoriti da li da idemo za Podgoricu", kazao je Vijestima Mladen Đurović.

Prema riječima Božidara Đilasa, rudari su obezbijedili vozilo koje će biti stalno u pripravnosti u slučaju da bilo kome od mještana Župe bude neophodan prevoz.

Mještani Župe sastali su se večeras sa načelnikom Centra bezbjednosti Miloradom Žižićem u vezi sa deblokadom saobraćajnice.

"Rečeno nam je da rudatri imaju sjutra sastanak u Podgorici i da očekuju da će situacija biti riješena, te da mi najavljeno okupljanje odložimo za prekosjutra, na šta smo pristali. Razgovoru su prisustvovali i Duško Koprivica i Nikola Janjušević", kazao je predstavnik Župljana Dragan Radulović.

Predsjednik Samostalnog sindikata Boksita Borisav Bojanović kazao je ranije danas da im se ni četvrtog dana protesta niko od nadležnih nije obratio već da svi krivicu prebacuju na Odbor povjerilaca.

"Odbor i jeste kriv jer je donio nerazumnu odluku i odbio jedinu ponudu. Za sve što se dalje bude dešavalo oni ce snositi krivicu", kazao je Bojanović.

On je ranije danas najavio mogućnost da se danas sastanu sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem.

"Nama bi najviše odgovarao sastanak sa Odborom povjerilaca jer je on ta adresa koja može da rijesi ovu situaciju", kazao je Bojanović.

Galerija

Bonus video: