Stečajna uprava Solane pozvala zainteresovane da dostave ponude za zakup

U pozivu je navedeno da zainteresovani ponuđači imaju obavezu da otkupe zalihe sirove i upakovane soli, rezervnih djelova i ambalaže i obezbijede stručni kadar za realizaciju poslovno-tehničke saradnje i li zakupa
2 komentar(a)
Solana "Bajo Sekulić", Foto: Samir Adrović
Solana "Bajo Sekulić", Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 20.06.2015. 14:46h

Stečajna uprava ulcinjske Solane "Bajo Sekulić" pozvala je zainteresovane da u narednih mjesec dostave ponude za zakup cjelokupnog tehničko-tehnološkog kompleksa preduzeća na duži period, kao i otkup zaliha sirove i upakovane soli, rezervnih djelova i ambalaže.

Zainteresovani ponuđači, domaći i strani građani i preduzeća, imaju obavezu da organizuju proizvodnju i preradu soli na terenima i sa opremom Solane ili obavljanje srodnih djelatnosti koje su kompatibilne prostornim, prirodnim i materijalnim potencijalima kompanije.

Oni imaju obavezu održavanja cjelokupne pokretne i nepokretne imovine, koja je predmet poslovno-tehničke saradnje ili zakupa, kao i da obezbijede neophodna finansijska sredstva za nesmetano obavljanje poslovnog procesa.

U pozivu je navedeno da zainteresovani ponuđači imaju obavezu da otkupe zalihe sirove i upakovane soli, rezervnih djelova i ambalaže i obezbijede stručni kadar za realizaciju poslovno-tehničke saradnje i li zakupa.

Zainteresovani ponuđači moraju imati iskustvo, odnosno reference u solarstvu ili djelatnostima srodnim prostornim, prirodnim i materijalnim potencijalima Solane. Oni treba da dostave i dokaze o obezbjeđenju stručnog kadra i sredstava ili posebne bankarske garancije, neopozive, naplative na prvi poziv, izdate od bonitetne banke, u visini sredstava neophodnih i planiranih za pripremu i realizaciju planiranih aktivnosti, kao i za održavanje imovine koje je predmet ugovora o zakupu.

Ponude se mogu dostavljati na adresu Privrednog suda u Podgorici u narednih mjesec, nakon čega će biti otvorene.

Nakon analize dostavljenih ponuda, stečajni upravnik će donijeti odluku o daljem nastavku pregovora sa izabranim ponuđačem ili o obustavljanju aktivnosti na izboru najboljeg.

Prednost će, kako je saopšteno, imati ponuđač sa većim iskustvom u solarstvu, koji ponudi više finansijskih sredstava za organizaciju i realizaciju poslovnog procesa sa validnim garancijama banke, i koji ponudi veću cijenu zakupa.

Bonus video: