Đukanović primio izvršnog direktora Societe Generale grupe za Evropu

Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu poseban značaj ima saradnja na ključnim projektima za dalji ekonomski razvoj Crne Gore
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Tirana, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Tirana, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.06.2015. 14:41h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio je glavnog izvršnog direktora Societe Generale grupe za Evropu Đanluku Soma.

„Prisustvo jedne od najvećih evropskih finansijskih grupa u Crnoj Gori značajno je za jačanje ukupnog poslovnog ambijenta i dalji razvoj crnogorske ekonomije“, kazao je na sastanku predsjednik Vlade.

Premijer Đukanović je iskazao punu posvećenost Vlade unapređenju makroekonomske stabilnosti, daljem unapređenju poslovnog ambijenta i povećanju konkurentnosti, kao i valorizaciji postojećih razvojnih resursa.

„U tom smislu bankarski sistem i podrška su izuzetno važni“ – kazao je predsjednik Vlade i iskazao zadovoljstvo povećanom kreditnom podrškom banke Societe Generale.

Glavni izvršni direktor Đanluka Soma, ukazao je na izuzetno dobar poslovni ambijent u Crnoj Gori i saradnju sa crnogorskim institucijama. Iskazan je značaj daljeg unapređenja pravnog okvira u toj oblasti u procesu evropskih integracija.

Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu poseban značaj ima saradnja na ključnim projektima za dalji ekonomski razvoj Crne Gore, koji zahtijevaju pouzdane i renomirane partnere.

Bonus video: