NAUE: Nadamo se saradnji sa kineskim kompanijama na gradnji autoputa u Crnoj Gori

Ambasadorka Njemačke, Elizabet Gudrun Štajnaker, kazala je da je vrlo rado došla na prezentaciju geosintetičkih materijala, koja predstavlja i otvaranje predstavništva njemačke firme NAUE u sklopu Was-impex-a, što je važno za napredovanje građevinarstva u Crnoj Gori
76 pregleda 2 komentar(a)
radovi na putu, autoput, Foto: Vesko Belojević
radovi na putu, autoput, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.06.2015. 14:28h

U njemačkoj kompaniji NAUE nadaju se da će sarađivati sa kineskim kompanijama na gradnji autoputa u Crnoj Gori, jer sa China Road and Bridge Corporation (CRBC), imaju dobru saradnju u drugim državama.

Predstavnik firme NAUE Gmbh&Co KG, Marko Popović, kazao je da sa kineskim kompanijama koje nastupaju u ovom regionu, kao što je China Road and Bridge Corporation (CRBC), imaju jako dobru saradnju u drugim državama gdje rade pa se nadaju da će im ukazati povjerenje i kada je u pitanju gradnja autoputa u Crnoj Gori.

„Naša saradnja sa tim kompanijama je bazirana na taj način da prije svega dajemo tehnička rješenja za objekte na kojima oni rade. Kroz tehnička rješenja implementiraju se geosintetički materijali koji su pod pretpostavkom prethodno porjektovani i kroz projektovanje su prošli tehničku kontrolu“, rekao je Popović na prezentaciji geosintetičkih materijala proizvođača NAUE, koju je organizovala firma Was-impex.

On je kazao da materijali koje proizvode, nalaze široku primjenu u svim oblastima koje su značajne za razvoj infrastrukture i privrede u Crnoj Gori.

„Materijali koje proizvodi kompanija NAUE mogu naći svoju primjenu u različitim oblastima privrede i razvoja infrastrukture bilo da su to hidroinženjering, različite regulacije vodotokova, potpornih zidova, nasipi i odbrane od poplava, izmještanja korita rijeka, formiranje akumulacija jezera i svih tipova brana, u gradnji svih tipova deponija i u industrijskim kompleksima“, naveo je Popović.

Ambasadorka Njemačke, Elizabet Gudrun Štajnaker, kazala je da je vrlo rado došla na prezentaciju geosintetičkih materijala, koja predstavlja i otvaranje predstavništva njemačke firme NAUE u sklopu Was-impex-a, što je važno za napredovanje građevinarstva u Crnoj Gori.

„Firma Was-impex je poznata po vrlo uskoj saradnji sa njemačkim firmama i za 16 godina njenog postojanaja logično je da su postali zvanični predstavnici NAUE“, kazala je Štajnaker.

Ona je navela i da će primjena geosintetičkih materijala u Crnoj Gori biti značajna za zaštitu životne sredine kao i za uštedu prirodnih resursa.

„Mi kao Ambasada želimo da bude što više saradnje crnogorskih i njemačkih firmi. Na taj način njemački privrednici su prisutni u Crnoj Gori i kada direktno ne ulažu u crnogorsku privredu“, rekla je tajnaker.

Predstavnik kompanije Was-impex, Velizar Konatar, kazao je da je kompanija u Crnoj Gori aktivna već 16 godina, a da je u posljednjih godinu jedna od djelatnosti kojima se bave zastupanje firme NAUE na crnogorskom tržištu.

Bonus video: