Kovačević obećala stanove penzionerima i pomoć radnicima "Ribarstva", "Košute" i "Oboda"

„Ova radna posjeta predstavlja podršku lokalnoj upravi za sve projekte, ideje i inicijative koje su pokrenuli u proteklom vremenu. Prijestonica Cetinje će imati punu podršku našeg ministarstva za sve nam je gradonačelnik danas predstavio“, poručila je Kovačević u izjavi za medije
63 pregleda 20 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Zorica Kovačević, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Aleksandar Bogdanović, Zorica Kovačević, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 12.06.2015. 14:54h

Cetinje će imati punu podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja za sve pokrenute projekte, poručila je ministarka Zorica Kovačević, tokom radne posjete crnogorskoj prijestonici.

Ona je sa gradonačelnikom Cetinja, Aleksandrom Bogdanovićem, pustila u rad senzornu sobu u Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i imala više sastanaka, među kojima i sa radnicima preduzeća „Ribarstvo“, „Košuta“ i „Obod“.

„Ova radna posjeta predstavlja podršku lokalnoj upravi za sve projekte, ideje i inicijative koje su pokrenuli u proteklom vremenu. Prijestonica Cetinje će imati punu podršku našeg ministarstva za sve nam je gradonačelnik danas predstavio“, poručila je Kovačević u izjavi za medije.

Prema njenim riječima, dogovorena je gradnja stambene zgrade za penzionere koji su otišli u zasluženu penziju i nemaju krov nad glavom.

„Lokalna samouprava od tri placa ponudila je jedan sa riješenim komunalijama i infrastrukturom, a ja ću to uraditi onako kako smo podržali Podgoricu, Nikšić i Bijelo Polje“, kazala je Kovačević.

Ona je objasnila da to znači da će učestvovati u finansiranju tih stanova, u određenom iznosu, koji dogovore sa Fondom za PIO i ministrom Radojem Žugićem koji je, kako je dodala Kovačević, potvrdio da će podržati projekat.

Ona je kazala da će se uključiti i u rješavanje socijalne i ekonomske situacije u firmama sa čijim radnicima je radnicima razgovarala.

„To znači puna podrška u rješavanju problema u „Ribarstvu“, dakle stavljanje u funkciju tog pogona, jer to je nešto što je veoma značajno za Cetinje i Crnu Goru“, pojasnila je Kovačević.

Radnicima „Košute“, kako je navela, obećala je da će do kraja dovesti probleme oko privatizacije.

„Bila sam u tom objektu i gradonačelnik i ja imamo ideju da pitanje „Košute“ zajednički rješavamo, što znači da se javimo na tender kod Privrednog suda i zajednički razvijemo neku vrstu socijalne ustanove, bilo geronto centar, bilo izgradnja stanova za socijalne slučajeve ili zaposlene jer to je mnogo vrijedan plac sa oko 39 hiljada kvadrata“, kazala je Kovačević.

Bonus video: