Dividenda osam centi po akciji

Iz kompanije je saopšteno da je Skupština akcionara odlučila da se ukupna dobit za prošlu godinu od 410,53 hiljade eura i akumulirana iz prethodnih godina od 299 hiljada eura, rasporedi tako da se 657,67 hiljada eura podijeli kroz dividende, dok će iznos od 51,87 hiljada eura ostati neraspoređen
92 pregleda 0 komentar(a)
Zetatrans, Foto: Zetatrans.co.me
Zetatrans, Foto: Zetatrans.co.me
Ažurirano: 12.06.2015. 10:18h

Akcionari Zetatransa usvojili su na današnjoj Skupštini odluku o isplati dividende od osam centi bruto za akciju, za šta će biti opredijeljeno 657,67 hiljada eura.

Iz kompanije je saopšteno da je Skupština akcionara odlučila da se ukupna dobit za prošlu godinu od 410,53 hiljade eura i akumulirana iz prethodnih godina od 299 hiljada eura, rasporedi tako da se 657,67 hiljada eura podijeli kroz dividende, dok će iznos od 51,87 hiljada eura ostati neraspoređen.

“Dividenda će se isplaćivati od 25. septembra ove godine, prenosom pripadajućeg iznosa na račune akcionara, prema današnjem spisku iz Centralne depozitarne agencije (CDA)”, navodi se u saopštenju Zetatransa dostavljenom agenciji Mina-business.

Akcionarima pojedincima i kompanijama van Crne Gore, dividende će se isplaćivati po nalogu i instrukcijama dioničara, preduzeća ili ovlašćene osobe u preduzeću.

Na Skupštini je usvojen izvještaj Odbora direktora o radu i poslovanju kompanije u prošloj godini, kao i izvještaj revizorske kuće Reviko o reviziji finansijskih izvještaja.

Revizor je, kako se navodi u saopštenju, dao mišljenje, bez rezervi, da finansijski izvještaji prikazuju istinito i objektivno finansijsko stanje na 31. decembar prošle godine, kao i rezultate poslovanja, promjene na kapitalu i tokove gotovine za prošlu godinu.

Za članove Odbora direktora Zetatransa, koji je dio grupacije Intereuropa, izabrani su Tatjana Vošinek Pucer, Vlado Keranović i Mladen Rabrenović.

Vošinek Pucer je zamjenik predsjednika uprave Intereurope, Keranović je direktor za investicije i nepokretnosti u toj kompaniji, dok je Rabrenović izvršni direktor Zapad banke.

Skupština je izabrala revizorsku kuću Reviko za revizora za ovu godinu.

Povodom 50 godina postojanja i uspješnog poslovanja, Zetatrans će donirati računarsku opremu Osnovnoj školi “Vlado Milić” u Podgorici.

Bonus video: