Žugić: Portonovi doprinosi privlačenju novih investitora

Žugić je kazao da je Crna Gora, vodeći podsticajnu poresku politiku i obezbijeđujući predvidljivost biznis ambijenta, na dobrom putu da, u što kraćem roku, osnaži ekonomski rast i dodatno podstakne konkurentnost privrede
0 komentar(a)
Ahmet Erentok, Radoje Žugić, Foto: Vlada Crne Gore
Ahmet Erentok, Radoje Žugić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 12.06.2015. 08:19h

Uspješna realizacija projekta luksuznog odmarališta Portonovi, koji gradi kompanije Azmont Investments, dodatno će valorizovati jedan važan resurs u Crnoj Gori i doprinijeti privlačenju novih kredibilnih investitora, ocijenio je ministar finansija Radoje Žugić.

Žugić je na sastanku sa predstavnicima Azmont Investmentsa kazao da je Crna Gora, vodeći podsticajnu poresku politiku i obezbijeđujući predvidljivost biznis ambijenta, na dobrom putu da, u što kraćem roku, osnaži ekonomski rast i dodatno podstakne konkurentnost privrede.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da je sastanak bio prilika da se potvrdi povećenost Azmont Investmentsa da, u saradnji sa Vladom, nastavi sa uspješnim radom na realizaciji luksuznog odmarališta Portonovi nadomak Herceg Novog.

“To će biti prvo One&Only ljetovalište u Evropi i time pozicionirati Crnu Goru na mjesto jedne od destinacija sa najatraktivijim turističkim sadržajem”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Azmont Investmentsa, Ahmet Erentok, je, pohvaljujući podsticajne mjere koje Vlada kontinuirano sprovodi u svim prioritetnim sektorima razvoja, upoznao Žugića sa postojećim stanjem na lokaciji.

On očekuje da će se aktivnosti na projektu realizovati shodno predviđenoj dinamici.

“Erentok je iskazao otvorenost ka širenju segmenata njihove djelatnosti u Crnoj Gori, što će i biti predmet razgovora u budućim interakcijama”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: