Dakić na konferenciji evropskih centralnih banaka

Konferenciji pod nazivom Izazovi starih i novih politika u Evropskoj centralnoj banci (ECB), prisustvuju predstavnici Evropskog sistema centralnih banaka, centralnih banaka zemalja EU kandidata i potencijalnih kandidata, kreatori politike iz međunarodnh finansijskih institucija i akademici
1 komentar(a)
Milojica Dakić, Foto: Boris Pejović
Milojica Dakić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.06.2015. 14:18h

Guverner Centralne banke Crne Gore (CBCG), Milojica Dakić učestvuje na šestoj konferenciji za centralnu, istočnu i jugoistočnu Evropu, koja se danas održava u Frankfurtu.

Konferenciji pod nazivom Izazovi starih i novih politika u Evropskoj centralnoj banci (ECB), prisustvuju predstavnici Evropskog sistema centralnih banaka, centralnih banaka zemalja EU kandidata i potencijalnih kandidata, kreatori politike iz međunarodnh finansijskih institucija i akademici.

Iz CBCG je saopšteno da je konferencija strukturirana kroz tri sesije. Prva sesija je monetarna politika i politika deviznog kursa u centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi - iskustva kroz različite okvire i aktuelne izazove, druga - fiskalna i strukturna politika kao podrška konvergenciji i ravnoteži, a treća - nadzorne politike nakon starta Evropske bankarske unije - rana iskustva i perspektiva za centralnu, istočnu i jugoističnu Evropu.

Konferencijom predsjedavaju članovi izvršnog odbora Evropske centralne banke, Peter Praet, Benoit Coeure i predsjednik odbora SSM-a (Jedinstvenog supervizorskog mehanizma - Single Supervising Mechanism), Daniele Noui.

Bonus video: