Denkovič ostaje vlasnik dijela imovine KAP-a

Ranije propale tužbe po istom osnovu drugih ruskih povjerilaca za KAP - VTB banke i Deripaskinog CEAC-a
1 komentar(a)
Roman Denkovič, Foto: Vesko Belojević
Roman Denkovič, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.06.2015. 17:37h

Sudija Privrednog suda Marijana Pavićević odbila je tužbeni zahtjev En plus grupe Olega Deripaske koja je tražila da se poništi ugovor o kupoprodaji imovine Kombinata aluminijuma u stečaju sa tivatskom firmom Politropus Alternativa, u vlasništvu Ukrajinca Romana Denkoviča.

Tužbenim zahtjevom osporavala se prodaja dva bazena crvenog mulja i dio imovine KAP-a u krugu aluminijumske fabrike i zemljište u Spužu, što je ukupno Ukrajinac platio prošle godine 450.000 eura.

Tokom sudskog postupka sutkinja nije udovoljila zahtjevu predstavnika En plus grupe za angažovanje vještaka finansijske i građevinske struke kako bi se utvrdila tržišna vrijednost ove imovine, a posebno razlika u cijeni između tržišne i ugovorene cijene za zemljište u Spužu.

Stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić istakao je tokom sudskog postupka da je imovina prodata "po tržišnoj cijeni po otvaranju ponuda na javnom nadmetanju, a da je sve drugo u domenu procjene".

Ovo je samo još jedna u nizu parnica koju su pred podgoričkim sudom izgubili ruski povjerioci KAP-a.

Prethodno su od Privrednog suda uzalud tražili poništenje istog kupoprodajnog ugovora VTB banka i Deripskin CEAC Holdings limited.

Bonus video: