Premijeru, recite nam ko je opljačkao Košutu?

Predstavnica radnika Dijana Vujović kazala je da je fabrika 4. marta 1996, kada je otišla u stečaj, imala sav inventar i opremu, preko 600 mašina, pogone u Danilovgradu i Baru i 45 svojih prodavnica širom bivše Jugoslavije
116 pregleda 26 komentar(a)
Košuta, Foto: Savo Prelević
Košuta, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.06.2015. 06:01h

Radnici bivše Industrije modne obuće Košuta sa Cetinja traže od Vlade i premijera odgovore na pitanja gdje je i kako nestala imovine kompanije a zahtijevaju povezivanje radnog staža i isplatu otpremnina.

Predstavnica radnika Dijana Vujović kazala je da je fabrika 4. marta 1996, kada je otišla u stečaj, imala sav inventar i opremu, preko 600 mašina, pogone u Danilovgradu i Baru i 45 svojih prodavnica širom bivše Jugoslavije.

Tada je oko 1.200 njenih radnika poslato na biro rada, gdje se, kako je kazala Vujović, većina i danas nalazi i ne može ostvariti svoja prava.

“Godinama smo praktično na ivici egzistencije, boreći se da svojoj djeci pružimo najosnovnije u svoj ovoj nepravdi i nemaštini, koja boli sve nas radnike koji smo podigli i razvili Košutu, da bi je neko uništio i opljačkao”, kazala je Vujović.

Ona traži od Vlade, premijera i predsjednika države odgovore koje je uništio i opljačkao kompaniju i gdje je imovina, kao i da im se poveža staž i isplati 500 eura po godini staža.

“Sve to ne može da nam nadoknadi godine provedene u nemaštini u borbi za svoju djecu kako bi ih izveli na pravi put, da u ovoj nepoštenoj i prodatoj Crnoj Gori, oni odrastu u ljude koji će svoju sreću potražiti nagdje van kriminala, nepravde i nemaštine u kojoj su odrasli”, navela je Vujović.

Ona je kazala da će se ukoliko im zahtjevi ne budu ispunjeni ubrzo okupiti ispred Vlade sa radnicima svih onih firmi koje su završile kao Košuta.

Bonus video: