Luka Bar: Da li je bivša uprava kriva?

Tužilac Vojislav Grujić, kazao je da je krivica optuženih dokazana i tražio od Suda da ih kazni
150 pregleda 1 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Luka Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 31.05.2015. 19:42h

Branilac nekadašnjeg direktora Luke Bar Miodraga Gvozdenovića, rekao je da je njegov klijent u pritvoru proveo dvije godine zbog optužnice koja je svakim provedenim dokazom sve više obesmišljavana.

Advokat Dušan Lučić kazao je to u završnim riječima na suđenju nekadašnjem menadžementu Luke Bar optuženom da su sebi pribavili korist, a kompaniju oštetili za 224.100 eura.

“Za sve vrijeme trajanja postupka, predstavnik Luke Bar nijednom nije pomenuo kolika i kakva šteta je nastupila za Luku Bar i kojim to konkretno radnjama optuženih. Sa druge strane, optuženi su dostavljali i posjeduju dokaze iz iste te Luke Bar - da ova prema njima nema nikakvih potraživanja... Nije mi jasno kako je tužilac ostao pri optužbi da je za Luku Bar nastupila šteta kupovinom automobila za članove menadžmenta, iako je nalazima relevantnih institucija tokom suđenja utvrđeno da su ona plaćena kroz odbijanja od ličnih primanja”, istakao je Lukšić.

Tužilac Vojislav Grujić, kazao je da je krivica optuženih dokazana i tražio od Suda da ih kazni.

Prema novoj verziji optužnice, Gvozdenović, finansijska direktorica Luke Bar Izabela D. Todorović i ostali, oštetili su Luku za 224.100 eura.

Tužilaštvo tvrdi da su novac Luke Bar nezakonito potrošili na kupovinu 12 vozila, da su plaćanjem nepostojeće reprezentacije pribavili sebi oko 100 hiljada eura, da su lažirali nabavku djelova za automobile i njihovo održavanje...

Piše i da su na ime bespovratne jednokratne pomoći, protivpravno iz blagajne prisvojili 70.200 eura.

“I blagajnica Radmila J. Dabanović i Izabela Todorović su od 2004. do kraja 2005, pribavile drugome, odnosno sebi, protivpravnu imovinsku korist od 27.862 eura, na ime isplaćenog regresa”, piše u optužnici.

Suđenje se nastavlja 1. juna kada će i ostali branioci dati završnu riječ.

Bonus video: