SNP Nikšić: Podrška radnicima Rudnika boksita

66 pregleda 2 komentar(a)
Boksiti, Foto: Luka Zeković
Boksiti, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.05.2015. 11:29h

Opštinski odbor SNP Nikšić podržava radnike Rudnika u njihovoj namjeri da sačuvaju proizvodnju u jednom od rijetkih privrednih subjekata u Nikšiću koje je preživjelo tranziciju, navodi se u saopštenju.

"Radnici su jedinstveni u stavu da ih ne interesuje ko će personalno biti vlasnik Rudnika, već da radom obezbjeđuju egzistenciju sebi i svojim porodicama. S obzirom da je jedini ponuđač za kupovinu Boksita bila firma Neksan, sa kojom radnici imaju pozitivno iskustvo u dosadašnjoj saradnji, te da nema povoljnije ponude, smatramo da je treba prihvatiti", navodi se u saopštenju OO SNP Nikšić.

Podsjećaju da su, do sada, propala četiri tendera za prodaju imovine Rudnika boksita, te da svako dalje odugovlačenje rješavanja sudbine ove firme dovodi u pitanje dalji opstanak Boksita, a samim tim ozbiljno ugrožava egzistenciju zaposlenih radnika i njihovih porodica.

Bord povjerilaca nikšićkih Rudnika boksita u stečaju nije juče donio odluku o davanju saglasnosti da se neposrednom pogodbom proda imovina te kompanije Neksanu Miodraga-Dake Davidovića za oko pet miliona eura, ali nijesu za sada ni odbacili takvu mogućnost.

Bonus video: