URA: Vlada mora zaustaviti agoniju radnika Rudnika Boksita

URA daje punu podršku sindikatima Boksita da istraju na odlučnosti da se konačno zaustavi uništavanje Boksita.
127 pregleda 3 komentar(a)
URA, Foto: URA
URA, Foto: URA
Ažurirano: 29.05.2015. 12:15h

Inicijalni odbor Građanskog pokreta URA Nikšić poziva Vladu Crne Gore da se što prije prekine agonija Rudnika Boksita Nikšići oko 320 zaposlenih radnika i njihovih porodica.

"Rudnici Boksita Nikšić su klasičan primjer kako se neznanjem i drugim neregularnim radnjama jedno od najuspješnijih preduzeća može dovesti na rub propasti ili kako to popularno ova vlast kaže "uvesti programiran stečaj. Boksiti su bili sinonim uspješnosti i bilo je privilagija raditi u tako uspješnoj firmi. U nekad dobro uređenoj firmi na prvom mjestu su bili radnici. Mali broj radnika nije za vrijeme rada u RBN- u riješio sve svoje životne probleme kao što su stmbeno pitanja, školovanje djece, liječenje...”, naglašeno je iz URA-e.

Prema njihovim riječima danas radnici Boksita ne mogu da sastave kraj sa krajem, porodice su im dovedene na rub propastiI i to sve, kako su rekli iz URA-e zahvaljujući ovakvoj vlasti koja sve ovo vrijeme najmanje vodi računa o onome na čemu počiva svaka država, a to je njeno veličanstvo Ekonomija.

“Da ironja bude veće sunovrat Boksita je počeo za vrijema kada je na njegovom čelu došao sadašnji gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović. Ne treba zaboraviti ni Mjesnu zajednicu Župa nikšićka, na čijoj teritoriji leže rudokopi Boksita. Život u ovoj Mjesnoj zajednici je stao od kada je počelo urušavanje Boksita”, rečeno je iz URA-e.

Dodaje se da URA daje punu podršku sindikatima Boksita da istraju na odlučnosti da se konačno zaustavi uništavanje Boksita.

“Radnici Boksita treba da zaborave na sve podjele i jedinstveno krenu u ozdravljenje firme. Dosta je bilo lažnih obećanja, strateških partnera, stečajnih upravnika... URA poziva Vladu i rukovodstvo Opštine Nikšić da se okanu politikanstva i marifetluka u Boksitima i za navedenu firmu u najkraćem roku nađu kvalitetno rješenje. URA Nikšića će pratiti razvoj dešavanja u Boksitima i shodno tome će preduzimati sve mjere koje bi doprinijele što hitnijem rešavanju pogubne situacije u Boksitima”, zaključili su u Građanskom pokretu URA.

Bonus video: