Korektno rješavanje sudbine Boksita u interesu države i radnika

Sastanku, koji je danas održan u Podgorici, prisustvovali su ministri ekonomije i rada i socijalnog staranja, Vladimir Kavarić i Zorica Kovačević, kao i oba sindikata Boksita
3 komentar(a)
Borisav Bojanović, Foto: Luka Zeković
Borisav Bojanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.05.2015. 11:46h

Sudbina nikšićkih Rudnika boksita mora se riješiti na korektan i pošten način u interesu radnika i države, ocijenjeno je na sastanku predstavnika Vlade i sindikata te kompanije.

Sastanku, koji je danas održan u Podgorici, prisustvovali su ministri ekonomije i rada i socijalnog staranja, Vladimir Kavarić i Zorica Kovačević, kao i oba sindikata Boksita.

Predsjednik Samostalnog sindikata, Borisav Bojanović, kazao je agenciji Mina-business da su predstavnici radnika predočili nadležnima da je u interesu države, a ne samo zaposlenih, da se Boksiti prodaju.

„Borimo se pet godina za golu egzistenciju i opstanak firme i kada smo našli kompaniju Neksan, koja nam je dala garancije da će redovno organizovati proizvodnju, isplaćivati zarade i od Boksita napraviti evropsku firmu, trebalo bi da nadležni daju zeleno svjetlo za njihov ulazak“, kazao je Bojanović.

Prema njegovim riječima Neksan je jedino rješenje, s obzirom na to da nema druge ponude.

Odbor povjerilaca danas bi trebalo da razmotri ponudu koju je Neksan dostavio prošle sedmice. Neksan je ponudio oko pet miliona EUR za kupovinu imovine Rudnika boksita i socijalni program, uz uslov da joj se obezbijede koncesije na rudu.

Bonus video: