TV Vijesti će platiti kompletan poreski dug

“TV Vijesti je, i nakon gotovo dva mjeseca poslovanja u gotovo nemogućim uslovima, zahvaljujući naporima i želji vlasnika da se održi TV stanica kojoj građani najviše vjeruju i predanom radu zaposlenih – opstala i nastavlja svoju misiju u interesu javnosti”
74 pregleda 0 komentar(a)
RTV Vijesti, Foto: Savo Prelević
RTV Vijesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.05.2015. 19:56h

Televizija “Vijesti” u petak će izmiriti sve obaveze prema Poreskoj upravi i time deblokirati svoj račun, najavila je izvršna direktorica TV Vijesti Marijana Bojanić. Ona je kazala da su se vlasnici TV Vijesti odlučili za dokapitalizaciju i da će na taj način dug biti izmiren.

“TV Vijesti je, i nakon gotovo dva mjeseca poslovanja u gotovo nemogućim uslovima, zahvaljujući naporima i želji vlasnika da se održi TV stanica kojoj građani najviše vjeruju i predanom radu zaposlenih – opstala i nastavlja svoju misiju u interesu javnosti”, kazala je Bojanić.

Poreska uprava predala je zahtjev za uvođenje stečaja u TV Vijesti 26. maja a da prije toga nije odgovorila na dopis uprave kompanije od 20. maja o spremnosti da se pronađe dogovor i odmah plati trećinu duga, već je uprava kompanije o zahtjevu za stečaj saznala iz natpisa u Pobjedi, Dnevnim novinama i Informeru.

“Od samog osnivanja pred TV Vijesti su bila mnoga iskušenja koja su se bez prekida ređala – od nemogućnosti da dobijemo nacionalnu pokrivenost gotovo dvije i po godine, nepostojanja ravnomjerne raspodjele novca javnih institucija pri zakupu reklamnog prostora, nelojalne konkurencije do neregulisanog marketinškog tržišta i brutalne propaganda protiv naše TV kuće. Nebriga institucija za uvođenje reda na medijsko tržište je dovela do toga da se crnogorske komercijalne televizije, jedna po jedna, dovode na ivicu propasti a potom i gase. Sve to je uticalo da TV Vijesti upadne u krizu, kao i činjenica da smo striktno poštujući zakone i sve godine od osnivanja uredno plaćali sve poreze i doprinose, kao i da su svi naši uposlenici bili prijavljeni na pune plate, što ,javnost dobro zna – nije baš uobičajena praksa svih privatnih firmi. No, prebrodićemo i ovo, do sada vjerovatno najveće iskušenje koje je pred nas stavljeno. Naime, zahvaljujući razumijevanju osnivača I suvlasnika obezbijeđena su sredstva za podmirenje poreskog duga i nastavak normalnog funkcionisanja, koliko okolnosti na crnogorskom medijskom tržištu dozvoljavaju. Takođe, planiramo uskoro da obradujemo naše gledaoce novim sadržajima I još boljim programom u saradnji sa inostranim partnerom", kazala je Bojanić.

U zahtjevu za pokretanja stečaja naveden je dug od 296.766,60. Prethodno je Poreska uprava tokom januara i februara prinudno naplatila blokadom računa od Televizije Vijesti po 29.916 eura

Bonus video: