Izgradnja autoputa doprinosi produbljivanju saradnje Crne Gore i Kine

Đukanović je kazao da su, dinamiziranjem odnosa u prethodnom periodu a posebno kroz inicijativu Vlade Kine za saradnju sa 16 država Jugoistočne Evrope, postavljeni dobri temelji za dalje unapređenje odnosa dvije države
51 pregleda 4 komentar(a)
Milo Đukanović, Cui Dživei, Foto: Gov.me
Milo Đukanović, Cui Dživei, Foto: Gov.me
Ažurirano: 27.05.2015. 18:44h

Projekat izgradnje autoputa doprinosi produbljivanju saradnje Crne Gore i Kine, ocijenjeno je na današnjem sastanku premijera Mila Đukanovića i kineskog ambasadora u Podgorici, Cuija Dživeia.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku je zaključeno da Crna Gora i Kina imaju dobre međudržavne odnose, zasnovane na tradiciji i osnažene perspektivom ekonomske saradnje.

Đukanović je kazao da su, dinamiziranjem odnosa u prethodnom periodu a posebno kroz inicijativu Vlade Kine za saradnju sa 16 država Jugoistočne Evrope, postavljeni dobri temelji za dalje unapređenje odnosa dvije države.

„Đukanović je iskazao zadovoljstvo početkom realizacije najznačajnijeg infrastrukturnog projekta u Crnoj Gori - izgradnje autoputa, uz uvjerenje da će uspješna realizacija tog projekta biti impuls produbljivanju saradnje Crne Gore i Kine“, navodi se u saopštenju Vlade.

Dživei je, kako piše u saopštenju, potvrdio zadovoljstvo odnosima dvije države na političkom i ekonomskom planu, visoko ocijenivši i ukupni napredak Crne Gore.

Iskazao je, kako se navodi, punu podršku kineske Vlade izgradnji dionice autoputa, uz uvjerenje da će kineske kompanije na kvalitetan način i u dogovorenom roku odgovoriti zahtjevnom zadatku.

„Obostrano je iskazan interes za jačanjem saradnje u oblasti turizma i snažnijom promocijom investicionih i turističkih potencijala Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: