Cimbaljević direktor fabrike u Lipovu

Fabrika vode od prije dva mjeseca ponovo radi nakon problema sa dugovima i isplatama zarada
340 pregleda 2 komentar(a)
Fabrika vode Lipovo, Foto: Dragana Šćepanović
Fabrika vode Lipovo, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 26.05.2015. 14:21h

Miroslav Cimbaljević imenovan je za novog izvršnog direktora Fabrike za flaširanje vode Lipovo iz Kolašina, pokazuju podaci Centralnog registra Poreske uprave.

Cimbaljević je na toj funkciji zamijenio dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Joza Maljevića, koji je smijenjen kako su to “Vijesti” nedavno objavile.

Kolašinska fabrika, koju kontroliše Atlas grupa Duška Kneževića sa povezanim firmama iz inostranstva, od prije dva mjeseca ponovo flašira vodu. Višemjesečna dugovanja radnicima za neisplaćene zarade u nekoliko navrata proteklih mjeseci pokrivali su bonovima za trgovinom u marketima.

Zaposlenima je u oktobru prošle godine bilo omogućeno da za po 200 eura trguju u jednom marketu. U julu prošle godine zaposleni su kratkotrajnom obustavom rada prinudili poslodavce da im isplate po jednu zaradu.

Tokom februara devet zaposlenih radnika iz distributivnog centra fabrike u Podgorici, među kojima je bio direktor Maljević, dobili su bonove iste vrijednosti.

Inspekcija rada je krajem aprila prošle godine inicirala i pokretanje prekršajnog postupka protiv fabrike Lipovo i tadašnjeg direktora Gorana Rakočevića zbog neuplaćivanje doprinosa. Firma je zbog toga dobila kaznu od 1.300 eura, a direktor od 1.400.

Bonus video: