Orascom: Savio vjeruje da se Lastavica i Mamula nalaze u Makedoniji

"U posljednjem e-mailu koji nam je uputio, nekoliko puta pominje vladu te susjedne države kao odgovornu za projekat Mamula", tvrde iz Orascoma
10 komentar(a)
Mamula, Foto: Slavica Kosić
Mamula, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.05.2015. 15:41h

Kompanija Orascom je obavijestila bivšeg generalnog direktora UNESCO Federika Majora, bivšeg predsjednika Savjeta Međunarodne unije za zaštitu prirode, Ašoka Koslu, predsjednika Emeritusa Inter Press Servisa Roberta Savia i generalnog sekretara UN Konferencije o čovjekovoj okolini 1972 Morisa F. Stronga o namjeri Kompanije da im predstavi i pojasni projekat restauracije tvrdjave Mamula, istakli su iz ove kompanije.

Bivši visoki zvaničnici UN: Ostajemo pri ranije iznešenim stavovima

"Nakon što smo primili dva e-maila od gospodina Savia, odustali smo od dalje, komunikacije jer smo shvatili on vjeruje da se ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula nalaze u Makedoniji. Naime, u posljednjem e-mailu koji nam je uputio, nekoliko puta pominje vladu te susjedne države kao odgovornu za projekat Mamula. Nakon što smo uvidjeli da Savio nije dobro informisan o kojoj državi je riječ, odustali smo od dalje komunikacije, a na crnogorskoj javnosti je da procijeni koliko je relevantan i kompetentan potpisnik koji ne zna gdje se nalaze ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula i kojoj se državi obraća", piše u saopštenju Orascoma.

Bonus video: