Gvozdenović: Posvetićemo pažnju rumunskom tržištu

On je tokom posjete Bukureštu imao sastanak sa predstavnicima rumunskih turističkih agencija i turoperatora na kojem su razmijenjene informacije u cilju mogućeg uvođenja direktne avio linije između Rumunije i Crne Gore
10 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Vlada Crne Gore
Branimir Gvozdenović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 25.05.2015. 10:03h

Vlada će u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju rumunskom tržištu, imajući u vidu činjenicu da na godišnjem nivou oko 20 hiljada turista iz Rumunije posjeti Crnu Goru, saopštio je ministar turizma i održivog razvoja, Branimir Gvozdenović.

“Rumunsko tržište je, s obzirom na broj populacije koja ima naviku da putuje, veoma interesantno za nas, tako da ćemo mu u narednom periodu posvetititi posebnu pažnju”, rekao je Gvozdenović u Bukureštu, na Godišnjem okupljanju zvaničnika jugoistočne Evrope (JIE).

On je tokom posjete Bukureštu imao sastanak sa predstavnicima rumunskih turističkih agencija i turoperatora na kojem su razmijenjene informacije u cilju mogućeg uvođenja direktne avio linije između Rumunije i Crne Gore, imajući u vidu značaj avio povezanosti za razvoj turističke destinacije.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su kazali da bi operacionalizacija dogovora sa susreta u Rumuniji trebalo da uslijedi tokom naredne turističke sezone, uz mogućnost da se dio aktivnosti sprovede i ove godine.

Godišnjem okupljanju zvaničnika JIE, koje se po uzoru na Nacionalni molitveni doručak u Vašingtonu održava svake godine u jednoj od zemalja regiona, prisustvovalo je preko 100 zvaničnika iz Evrope i svijeta, uz učešće i podršku članova američkog Kongresa.

Gvozdenović je naveo da je organizacija takvih događaja važna, jer doprinose promociji suživota i tolerancije, kao i multinacionalnog sklada na Balkanu.

Bonus video: