Solani vraćaju struju za 22.000 eura

Privode se kraju i aktivnosti na zaštiti ulcinjske Solane i popravci pumpnog postrojenja. Za to je izdvojeno 165.000 eura, kaže Jovović
0 komentar(a)
Solana Bajo Sekulić, Foto: Samir Adrović
Solana Bajo Sekulić, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 23.05.2015. 19:34h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma privodi kraju aktivnosti na realizaciji inicijative evropskih parlamentaraca i ambasadora o zaštiti ulcinjske Solane “Bajo Sekulić” i popravci pumpnog postrojenja u Đeranama. Za to je izdvojeno 165.000 eura, potvrdio je "Vijestima" stečajni upravnik Solane Ognjen Jovović.

On je kazao da bi radovi na popravci pumpi, koje bi na bazene solane i Port Milenu upumpavale svježu morsku vodu radi balansa ekosistema u tom dijelu grada, trebalo da počnu uskoro te da je Ministarstvo već angažovalo izvođača.

Jovović je potvrdio da paralelno sa tim aktivnostima Privredni sud vodi pregovore sa Elektroprivredom oko plaćanja duga za struju u iznosu od oko 22.000 eura zbog kojeg je fabrika u stečaju odavno u mraku.

“Dug će platiti Privredni sud po dinamici o kojoj se dogovori sa Elektroprivredom, tako da pumpe odmah nakon popravke mogu biti stavljene u funkciju”, kazao je on.

On je potvrdio da još nema zaintersovanih za kupovinu Solane.

“Oglas je otvoren do sredine naredne sedmice, ali niko nije pokazao interesovanje”, kazao je Jovović.

Cjelokupna imovina Solane na 15 miliona kvadrata u zaleđu Velike plaže nudi se po cijeni od 169 miliona eura.

To je 12. javna prodaja, a ni na prošloj kada je cijena iznosila 179 miliona eura nije bilo zaintersovanih.

U međuvremenu su propali pokušaji da se Solana da u zakup.

Bonus video: