Svilanović ostaje na čelu Savjeta za regionalnu saradnju

Svilanović je naglasio potrebu da se sarađuje sa Evropskom unijom (EU) u mjeri kojom bi se demonstrirao novi duh saradnje i kulture i u središte stavio razvoj i stvaranje novih radnih mjesta
3 komentar(a)
Goran Svilanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Goran Svilanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 23.05.2015. 13:32h

Generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), Goran Svilanović, ponovo je izabran na tu funkciju.

Na godišnjem sastanku RCC-a, koji održan u petak u Tirani, iznijeti su snažni stavovi u pogledu podrške ekonomskom razvoju i ubrzanju procesa intergacije Evrope.

Na sastanku je usvojen godišnji izveštaj o regionalnoj saradnji jugoistočne Evrope za period prošle i ove godine, prenosi Blic.

Svilanović je naglasio potrebu da se sarađuje sa Evropskom unijom (EU) u mjeri kojom bi se demonstrirao novi duh saradnje i kulture i u središte stavio razvoj i stvaranje novih radnih mjesta.

On je naveo da su, uprkos izazovima, države jugoistočne Evrope koje teže članstvu, postigle značajan napredak u procesu evropskih integracija.

"Glavna uloga RCC-a je bila da služi kao oruđe izgradnje mostova i doprinese naporima na regionalnom ekonomskom oporavku", dodao je Svilanović.

Zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, govorio je o potrebi unaprijeđenja poslovne klime u regionu.

Bonus video: