Miljanića: Butros Gali potvrdio ispravnost Vladine odluke

"Crna Gora će nastaviti da se razvija, ekonomski i demokratski, na čast svog imena i na zadoljstvo svih svojih građana", rekao je Miljanić
81 pregleda 3 komentar(a)
Srđan Miljanić, Foto: Dps.me
Srđan Miljanić, Foto: Dps.me
Ažurirano: 22.05.2015. 13:53h

Pisma bivšeg generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Butrosa Butrosa Galija potvrda su da je Vlada Crne Gore odabrala održiv koncept, kvaliteno i transparentno sprovela sve procedure i odlučila se za vrlo referentnog investicionog partnera za Mamulu, te da je to primjer na koji način treba nastaviti sa valorizacijom ogromnog spomeničkog potencijala kojim Crna Gora raspolaže, ocijenio je član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore Srđan Miljanić.

Kako je naveo jedan dio političke javnosti koji ima kritizerski odnosi prema svakom potezu Vlade i stranih investitora, "potrčao je već nakon prvog Galijevog pisma da izrazi sumnju u opravdanost investicije".

"I da se ponovo obruši na još jedan razvojni projekat koji Crnoj Gori donosi značajne benefite, od finansijskih, do kulturnih i turističkih. Međutim, drugo Galijevo pismo u kome pojašnjava svoje stavove nailazi na apsolutnu tišinu kod kritizera po svaku cijenu", saopštio je Miljanić.

Prema njegovim riječima "kritizeri" bi vjerovatno "bili najzadovoljniji da se u našoj državi ništa ne gradi, da nema razvojnih investicija, novih zapošljavanja..."

"Poraznije od svega je što su pokušali još jednom poniziti državu i ugroziti njen dalji ekonomski razvoj. I to je jedino čime se bave, ostalo niti ih interesuje, niti su sposobni da konstruktivno učestvuju u bilo čemu. Proći će još mnogo vremena dok crnogorski kritizeri nešto nauče, jer mržnja nikad nije dobar učitelj. Za to vrijeme, Crna Gora će nastaviti da se razvija, ekonomski i demokratski, na čast svog imena i na zadoljstvo svih svojih građana", zaključio je Miljanić.

Bonus video: