Zaradite trgujući cijenom akcija Alibabe

1 komentar(a)
Berza, Foto: Shutterstock.com
Berza, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 20.05.2015. 13:19h

Alibaba je u četvrtak, 7. maja, objavila da je tokom prvog kvartala ostvarila rast prihoda od 45% što je i bilo u skladu sa onim što je tržište očekivalo. Rast prihoda izazvan je rastom broja aktivnih kupaca koji je na godišnjem nivou dostigao 37% ali i bruto robne razmjene koja je porasla čak 150%.

FXLider, specijalno čitaocima Vijesti, daje 50 evra namijenjenih za trgovanje cijenom akcija Alibabe i drugih komanija na svjetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj možete zaraditi i na rastu ali i na padu cijena akcija.

Preuzmite 50 eura ovdje.

Alibaba je najveća kineska kompanija koja se bavi prodajom preko interneta. Alibaba obuhvata više od 80% udjela cjelokupnog kineskog tržišta i istovremeno je i najveća kompanija ovog tipa na svijetu u pogledu bruto robnog obima. Ova kompanija nudi više on-line platformi putem kojih trgovci vrše on-line transakcije slično eBay-u. Alibaba takodje posluje i na globalnom tržištu putem brendova AliExpress i Alibaba.com.

’Veći dio aktuelne logističke mreže u Kini kreiran je 1990. godine i sada teško drži korak sa sve većim on-line tržištem. Zbog toga je Alibaba 2013. godine lansirala masivan logistički projekat udruživanja sa investitorima kojim će se prikupiti blizu 16 milijardi juana ili više od 16 milijardi dolara u narednih nekoliko decenija. Od ove mreže očekuje se da podrži godišnju prodaju od 10 hiljada milijardi juana i ima ključnu ulogu u daljem rastu Alibaba-e’, navode u FXLider-u.

Jaka logistička mreža podrazumijeva veliku efikasnost pri isporuci i sposobnost sprovođenja velikog broja transakcija. Ipak, nedavno Alibaba je ipak bila kritikovana od strane Državne uprave za industriju i trgovinu zbog toga što nije uradila dovoljno da umanji ili suzbije prodaju falsifikovanih proizvoda.

Preuzmite 50 eura ovdje.

’Cijena akcija ove gigantske on-line kompanije, nakon objavljivanja rezultata o zaradi tokom prvog kvartala, porasla je preko 14%. Analitičari su optimistični i kada je budućnost ove kompanije u pitanju. Ogroman potencijal kineskog on-line tržišta ali i sam rast korisnika interneta na globalnom nivou svakako podržavaju ovaj optimizam’ kažu u FXLider-u.

FXLider ima ekskluzivnu saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Pored doljenavedenog odricanja od odgovornosti, ovaj materijal ne predstavlja ponudu , ili zahtjev za izvršenje transakcije bilo kojim finansijskim instrumentom. Društvo Fortrade ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu koja može biti sačinjena od ovih komentara ili za posljedice koje proizilaze iz njih. Ne daju se nikakve izjave niti garancije za tačnost i potpunost informacija. Shodno tome svako lice postupa u tom smislu u potpunosti na sopstveni rizik. Svako obezbijeđeno istraživanje, ne uzima u obzir specifične investicione ciljeve, finansijsku situaciju i potrebe određene osobe koja može da ga primi. Ono nije sastavljeno u skladu sa zakonskim zahtjevima, osmišljen da promoviše nezavisnost investicionog istraživanja, kao takvog.

Bonus video: