Radnici kolašinske lokalne uprave traže pomoć: Dugovi sve veći

“Pali smo u dužničko ropstvo, ogromni su minusi”
7 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 19.05.2015. 18:55h

Sindikat radnika kolašinske lokalne uprave zatražio je juče pomoć od generalnog sekretara Saveza sindikata Duška Zarubice u rješavanju svojih problem, odnosno, kako su napisali, “bijede u kojoj žive sa svojim porodicama”.

Podsjećajući da nijesu primili 12 zarada, a da im je zadnja plata isplaćena u oktobru prošle godine, iz sindikata poručuju da od dolaska nove vlasti počinju i njihove muke.

Iako u pismu, koje su, pored Zarubice, poslali i ministru finansija Radoju Žugiću, predstavnici radnika tvrde da ih “politika ne zanima”, naglašavaju da je “predhodna vlast bila vrlo uspješna, da su radili i gradili, redovno isplaćivali zarade, koje su bile veće nego u mnogim opštinama na sjeveru”.

“Pali smo u dužničko ropstvo, imamo ogromne minuse na karticama, pozajmljujemo novac, dužni smo u svakoj prodavnici... Isključuju nam struju, tuže nas za dug za komunalije.. Za pomoć se obraćamo Vama”, navodi se u pismu, koje su potpisali članovi predsjedništva sindikalne organizacije Opštine Darko Bulatović, Veljo Jovanović, Snežana Medojević, Ranka Čogurić i Ljubo Milikić.

Bonus video: