Sandra Obradović na čelu Sindikata metalskih radnika

Republički odbor je ujedno razmatrao i aktuelno stanje u metalskom kompleksu Crne Gore
160 pregleda 1 komentar(a)
Sandra Obradović, Foto: Savo Prelević
Sandra Obradović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.05.2015. 16:58h

Sindikat metalskih radnika koji djeluje u okviru Unije slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) izabrao je Sandru Obradović za predsjednicu te radničke organizacije.

Oni su podsjetili da se dosadašnji predsjednik Sindikata Radisav Jauković penzionisao.

“S tim u vezi, donijeta je odluka da ovu, veoma odgovornu i zahtjevnu funkciju obzirom aktuelno stanje u metalskom kompleksu, ubuduće vrši predsjednica Sindikata Kombinata aluminijuma, Sandra Obradović. Pored toga, verifikovan je i mandat novim članovima Republičkog odbora ovog granskog sindikata”, kazali su iz Sindikata.

Republički odbor je ujedno razmatrao i aktuelno stanje u metalskom kompleksu Crne Gore.

“Ocijenjeno je da je situacija zabrinjavajuća i veoma teška, a da slika oporavka nije nimalo obećavajuća. U cilju prevazilaženja ovakvog stanja Sindikat se, u prethodnom periodu, u više navrata obraćao za pomoć predsjedniku Vlade i resornim ministrima koji su preduzimali određene korake na planu podsticanja proizvodnje”, naveli su iz te radničke organizacije.

Kako su kazali, ti koraci nijesu bitnije promijenili stanje, koje je sada, smatraju oni, veoma teško i složeno.

Ocijenjeno je da je posljednji trenutak da se preduzmu adekvatne mjere za očuvanje proizvodnje u preduzećima metalskog kompleksa, kao i mjere za pokretanje proizvodnje tamo gdje još postoji nada za oporavak.

“Jedan od zaključaka ovog Odbora je da u narednom periodu realizuje sastanke sa resornim ministrima u cilju nastavka pregovora usmjerenih na zajedničko rješavanje gorućih problema”, kaže se u saopštenju.

Više nego ikad, dodaje se, akcenat mora biti na solidarnosti zaposlenih jer samo organizovano oni mogu zaštititi svoje interese i prava.

Bonus video: