IRF: Imovina skijališta Savin kuk osigurana

"U daljem postupku preduzećemo adekvatne mjere i radnje kako bi se utvrdila visina nastale štete, a zatim pristupiti njenom saniranju", poručili su iz IRF-a
2 komentar(a)
kamera, Foto: Shutterstock.com
kamera, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 19.05.2015. 12:42h

Imovina skijališta Savin kuk na Durmitoru, među kojima su ekonomska prostorija i polazno postrojenje žičare koje je zahvatio požar, osigurani su kod Lovćen osiguranja, saopšteno je iz Investiciono razvojnog fonda (IRF).

"Povodom požara, koji je izbio u nedjelju, odmah su obaviještene vatrogasna služba i policija, koji su ga lokalizovale, odnosno ugasile. Policija je u ponedjeljak u saradnji sa nadležnim vještacima i tužiocem obavila uviđaj, kako bi se utvrdio uzrok i način nastanka požara", naveli su predstavnici IRF-a.

Oni su dodali da je, shodno činjeničnom stanju, evidentno da je materijalna šteta nastala na građevinskom objektu, odnosno ekonomskim prostorijama, površine 55 metara kvadratnih, koji se sastojao iz dvije etaže, prizemlja i visokog potkrovlja i koji je u požaru izgorio.

Materijalna šteta je nastala i na polaznom postrojenju žičare dvosjed, koje se nalazi u neposrednoj blizini građevinskog objekta.

"U daljem postupku preduzećemo adekvatne mjere i radnje kako bi se utvrdila visina nastale štete, a zatim pristupiti njenom saniranju", poručili su iz IRF-a.

Građevinski objekat, odnosno ekonomska prostorija i polazno postrojenje žičare u trenutku požara bili su, kako su dodali, pokriveni video nadzorom sa četiri kamere, dok su risiver u kojem se nalazi hard disk video nadzora izuzeli ovlašćeni iz Uprave policije Žabljak, uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima.

Predstavnici IRF-a su saopštili da će, nakon dobijanja preciznijih informacija o uzroku i načinu nastanka požara, blagovremeno informisati javnost.

Bonus video: