Herceg Novi: Centar postaje Palmon Bay hotel & resort

"Sve će biti na bazi polupansiona – švedskog stola. To će podrazumijevati doručak i večeru uz besplatan ulaz našim gostima na plažu kao i korišćenje plažnog mobilijara. U cijenu je uključeno i korišćenje svih usluga na terasama i wellness dijelu. Izraženo u ciframa, ako govorimo o špicu sezone, smještaj i usluge za dvoje koštaće oko 100 eura po danu", objasnio je Draganić
430 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Centar, Foto: Slavica Kosić
Hotel Centar, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.05.2015. 13:26h

Rekonstruisani hotel Centar u Igalu biće otvoren 10. juna, najavio je predsjednik Odbora direktora Hotelsko-turističkog preduzeća Primorje hotels & restaurants, Božidar Draganić.

On je za Radio Jadran kazao da će hotel, u čiju obnovu je uloženo sedam miliona eura, poslovati kao brend Palmon Bay hotel & resort.

"Obimna rekonstrukcija soba, apartmana, zajedničkih prostorija, ali i wellness dijela prolongirala je malo otvaranje. Naravno, u planu je i prigodna ceremonija tim povodom. Zadovoljni smo čitavim tokom rekonstrukcije i mislim da imamo realne šanse za dobro poslovanje na obostrano zadovoljstvo – naše, ali i naših gostiju", kazao je Draganić.

Kapitalnom rekonstrukcijom, kako je dodao, zdanje je dobilo moderniji izgled, sa 163 sobe, od čega su 22 apartmana.

Iako početne ambicije vlasnika nijesu predviđale rekonstrukciju terapijskog dijela, menadžment se ipak odlučio i na ovaj zahtjevan korak. Tako će prostor u kojem je i ranije bio veliki bazen, koji je takođe dobio novu keramiku, od juna imati bogatiju ponudu - tursko kupatilo i saune, kao i ostale sadržaje koje jedan wellness treba da ima, uključujući i terapijski program.

Hotel je sa skromne dvije, rekonstrukcijom zavrijedio četiri zvjezdice, što svakako podrazumijeva i novu cjenovnu politiku.

"Sve će biti na bazi polupansiona – švedskog stola. To će podrazumijevati doručak i večeru uz besplatan ulaz našim gostima na plažu kao i korišćenje plažnog mobilijara. U cijenu je uključeno i korišćenje svih usluga na terasama i wellness dijelu. Izraženo u ciframa, ako govorimo o špicu sezone, smještaj i usluge za dvoje koštaće oko 100 eura po danu", objasnio je Draganić.

Od ovog ljeta, plaža ispred hotela neće biti izdavana i radiće u okviru hotela, a osim gostiju moći će da je koriste i drugi.

„I na plaži smo radili već neke manje rekonstrukcije – promjena instalacija, kompletno je nova oprema u restoranu, poručili smo i novu vegetaciju, biće tu i novih sadržaja za goste, a trenutno nasipamo i jedan dio plaže. Ono što Igalu fali su pješčane plaže, pa pokušavamo i da taj dio malo proširimo", kaže Draganić.

Projekat za novu plažu Obala već postoji, pa će uz podršku i saradnju sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, kao i Morskim dobrmo, nakon okončanja administrativnih poslova, krajem ove sezone već krenuti sa obimnijom rekonstrukcijom.

Prema riječima Draganića, osobe sa invaliditetom moći će i dalje da koriste dio plaže prilagođen njima.

Palmon Bay posjeduje i konferencijsku salu sa 150 mjesta.

Očekuje se da ćebudući gosti pretežno biti sa zapadno-evropskog tržišta, jer menadžment kao target-grupaciju vidi goste sa njemačkog i engleskog tržišta. Takođe očekuju i goste iz Španije i Francuske. Prva oficijelna grupa od njih 50 stiže nakon 10. juna, ali će ipak prvi gosti hotela biti Novljani.

„Riječ je o mladom bračnom paru koji je odlučio da svadbeno veselje upriliči upravo u restoranu hotela. Svadba je najavljena za 23. maj. Naravno, jako nam je drago zbog toga i imamo dosta upita za organizovanje takvih događaja“, kazao je Draganić.

U rekonstrukciju hotela, sa prvobitno planirana četiri miliona, uloženo je ukupno sedam miliona eura, najvećim dijelom jer se menadžment naknadno odlučio za rekonstrukciju wellness dijela i ubacivanje nekih sadržaja koji nijesu ranije bili planirani

Bonus video: