Isplata dividende akcionarima prvi put od 2005.

„Odborom direktora predsjedava i dalje Milorad Katnić, dok su ostali članovi glavni izvršni direktor banke Miroslav Hiršl, direktor Finansijske divizije Societe Generale banke Srbija, Sonja Miladinovski i direktor kompanije Plantaže, Verica Maraš“, dodaje se u saopštenju
0 komentar(a)
Societe Generale, Foto: Shutterstock
Societe Generale, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.05.2015. 12:05h

Societe Generale banka Montenegro isplatiće akcionarima ove godine dividendu od 1,9 miliona eura, prvu od kada je preuzela francuska grupa, 2005. godine.

Iz Societe Generale banke Montenegro su saopštili da iznos dividende, od 1,9 miliona eura, čini 33 odsto ukupnog profita banke.

„Visoka kapitalizovanost i dobar rezultat omogućili su raspodjelu dijela dobiti, ostvarene prošle godine, akcionarima banke“, navodi se u saopštenju.

Akcionari su danas na Skupštini usvojili godišnji izvještaj o poslovanju banke, sa mišljenjem nezavisnog spoljnog revizora.

„Poslovanjem u prošloj godini banka je potvrdila poziciju jedne od vodećih crnogorskih banaka kroz rezultate koji odražavaju pozitivno iskustvo klijenata sa bankom. Broj klijenata je povećan u svim segmentima poslovanja - sa građanima, malim i srednjim preduzećima i privrednicima“, navodi se u saopštenju.

Neto profit u prošloj godini je iznosio 5,71 milion eura, što je, kako su dodali, najbolje ostvaren rezultat banke od kada je preuzela grupa Societe Generale.

Na sjednici je usvojena i odluka o izmjeni članova Odbora direktora banke.

Novi potpredsjednik i član Odbora je Antoine Alexis, direktor Finansijske divizije Societe Generale banke za Evropu, kojem je poziciju ustupio Pierre-Yves Demoures zbog preuzimanja drugih obaveza u okviru Societe Generale grupe.

„Odborom direktora predsjedava i dalje Milorad Katnić, dok su ostali članovi glavni izvršni direktor banke Miroslav Hiršl, direktor Finansijske divizije Societe Generale banke Srbija, Sonja Miladinovski i direktor kompanije Plantaže, Verica Maraš“, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je Societe Generale banka Montenegro prepoznata na tržištu kao referentna banka za klijente, koja konstantno povećava svoje tržišno učešće u svim segmentima.

„Rezultati koje banka postiže prepoznati su i van granica Crne Gore, o čemu svjedoči i nagrada finansijskog časopisa The Banker za najbolju banku u Crnoj Gori u prošloj godini“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: