REDOVNA SKUPŠTINA

EPCG: Sredinom juna o pokriću 240 miliona eura gubitaka

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju EPCG za prošlu godinu, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, akumulirani gubitak iznosi 240,87 miliona eura
0 komentar(a)
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 14.05.2015. 10:18h

Akcionari Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) razmatraće na redovnoj Skupštini 15. juna odluku o pokriću akumuliranih gubitaka.

Na dnevnom redu je i Odluka o smanjenju kapitala EPCG.

Iz EPCG su ranije objasnili da se kapital smanjuje zbog pokrića akumuliranog gubitka kompanije.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju EPCG za prošlu godinu, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, akumulirani gubitak iznosi 240,87 miliona eura.

Te odluke su bile na dnevnom redu vanredne Skupštine koja je bila zakazana za 20. maj, ali je ona otkazana da bi se te odluke razmatrale na redovnoj Skupštini.

Akcionari EPCG na redovnoj Skupštini razmatraće i finansijski i izvještaj o poslovanju kompanije za prošlu godinu.

Na dnevnom redu je i donošenje odluke o izboru revizora EPCG, kao i o razrješenju i izboru članova Odbora direktora.

EPCG je u prošloj godini je ostvarila neto dobit od 34,77 miliona eura, što je 38 odsto više nego 2013.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi preduzeća na kraju decembra su pali 13,8 odsto na 239,62 miliona eura.

Poslovni rashodi EPCG pali su deset odsto na 212,09 miliona EUReuraOd toga se na troškove zarada, naknada i ostalih ličnih rashoda odnosilo 46,43 miliona eura, amortizacije i rezervisanja 38,4 miliona, a materijala 50,53 miliona eura. Ostali poslovni rashodi iznosili su 41,78 miliona eura.

Ukupna aktiva preduzeća vrijedila je na kraju decembra 1,19 milijardi eura, što je 3,9 odsto više nego u uporednom periodu.