U petak aukcija akcija Telekoma i Solande

Prodavaće se pet hiljada akcija Solane “Bajo Sekulić” po cijeni od 3,2 eura i 3,5 hiljada akcija Crnogorskog Telekoma, po cijeni od 4,5 eura
0 komentar(a)
Berza, Foto: Shutterstock
Berza, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.05.2015. 11:47h

Na Montenegroberzi biće u petak održana aukcija za prodaju akcija Eurofonda, Trenda, Izbora Bar, Solane “Bajo Sekulić”, Crnogorskog Telekoma i Društva za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG.

Iz Montenegroberze su saopštili da je odluke o održavanju aukcije donio Odbor direktora, na osnovu zahtjeva ovlašćenog učesnika na tržištu hartija od vrijednosti, Bull and Bear BDIS Podgorica.

“Aukcija će se održati u petak, po metodi 1:N u skladu sa Pravilima Montenegroberze i Odlukom o rasporedu trgovanja na pojedinim tržištima Montenegroberze”, navodi se u saopštenju.

Putem aukcije će se prodavati oko 2,52 miliona akcija Eurofonda, po početnoj cijeni od 1,8 centi po dionici.

Prodavaće se i četiri miliona akcija Izbora Bar po početnoj cijeni od 0,75 centi, pet hiljada akcija Solane “Bajo Sekulić”, po cijeni od 3,2 eura i 3,5 hiljada akcija Crnogorskog Telekoma, po cijeni od 4,5 eura.

Putem aukcije će se prodavati 160 hiljada akcija Trenda po početnoj cijeni od pet centi po akciji, kao i 239,1 hiljada dionica Društva za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG, po početnoj cijeni od dva centa po akciji.

Bonus video: