Atlas Grupa: Hoće kredit prije roka uz "izmišljene" kamate

U reagovanju piše da “Hipo banka poslije sedam godina od dana saznanja za podjelu društva raskida ugovor o kreditu jer nije bila formalno obaviještena iako je bila u intezivnoj komunikaciji sa Atlas Hotels Group oko restruktuiranja"
76 pregleda 5 komentar(a)
Hotel Princeza, Foto: Anto Baković
Hotel Princeza, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 08.05.2015. 19:33h

Hotelska kompanija Atlas hotels group, iza koje je biznismen Duško Knežević, reagovala je na tekst u “Vijestima” pod naslovom „Princeza na doboš do 15. juna".

U tom tekstu je javni izvršitelj Veselin Šćepanović najavio da će u prvoj polovini juna biti oglašena prodaju hotela Princess u Baru. On postupa po nalogu stranog povjerioca da bi bio naplaćen dug po osnovu kredita.

“Istina je, da je pravni prethodnik „HTP Korali" A.D. Bar, 2007. godine uzeo kredit od 10.500.000 eura od Hypo Alpe Adria Bank Internatinal AG. Podjelom društva podijeljena je i obaveza vraćanja kredita po 50 odsto, što je Atlas Hotels Group u svemu ispoštovala. Kredit se vraćao u polugodišnjim anuitetima. Međutim, početkom 2014. godine, je umjesto obračuna rate, shodno ugovorenoj obavezi banke, stiglo obavještenje o raskidu ugovora. Tada je Atlas Hotels group Bar saznao da Trend nije isplatio svoj dio rate kredita. Međutim, kako to po ugovoru o kreditu nije mogao biti osnov za raskid ugovora, naveli su da nisu bili formalno obaviješteni o restruktuiranju društva”, navode u reakciji.

U reagovanju piše da “Hipo banka poslije sedam godina od dana saznanja za podjelu društva raskida ugovor o kreditu jer nije bila formalno obaviještena i ako je bila u intezivnoj komunikaciji sa Atlas Hotels Group oko restruktuiranja, o čemu svjedoči brojna pismena komunikacija”.

“Do podjele kredita na dva nova društva nije došlo zbog nekooperativnosti bivšeg rukovodstva Trenda. Za razliku od prethodnog rukovodstva Atlas Hotels Group sa sadašnjim rukovodstvom ima odličnu saradnju i očekujemo da će se ubrzo završiti zatvaranje svih pitanja iz diobnog bilansa. Iz tih razloga, a radi zaštite svojih prava, pokrenuli smo odgovarajuće postupke pred nadležnim sudovima, jer sve ukazuje na namjeru pravnog sljedbenika banke, da prodajom hotela prije ugovorenog roka, naplati cjelokupni kredit (kredit je trebalo da se vraća do 1. jula 2022. godine) uvećan za, pored redovne kamate, i za izmišljene ogromne zatezne kamate. Samo za 2014. one su iznosile 1.500.000 eura”, tvrde u reagovanju.

Bonus video: