"KORISNO ZA BIZNIS I REGIONALNO POVEZIVANJE"

Montenegro airlines: Moguće uvođenje direktne linije Podgorica - Skoplje

Kako je pojašnjeno, svakako će prije donošenja konačne odluke o uspostavljanju avio linije biti potrebno napraviti analizu isplativosti i utvrditi jesu li dvije vlade spremne da subvencionišu dio troškova
108 pregleda 9 komentar(a)
Avion Montenegro Airlinesa, Foto: Arhiva "Vijesti"
Avion Montenegro Airlinesa, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.05.2015. 17:10h

Uspostavljanje redovne avionske linije Podgorica - Skoplje bilo bi korisno za biznis i regionalno povezivanje, ocijenjeno je u tokom posjete delegacije Montenegro Airlinesa glavnom gradu Makedonije.

Kako je saopšteno iz nacionalne avio-kompanije, delegacija u kojoj su bili predsjednica Odbora direktora Daliborka Pejović, izvršni direktor Živko Banjević i komercijalni direktor Predrag Marković, razgovorala je danas u Skoplju sa potpredsjednikom makedonske Vlade Vladimirom Pesevskim.

Navodi se da je jedna od glavnih tema razgovora bila je mogućnost uspostavljanja redovne avionske linije Podgorica – Skoplje, i koliko dvije vlade mogu pomoći u tome.

"Uspostavljanje ove linije, kako je ocijenjeno prilikom susreta, bilo bi korisno za biznis i regionalno povezivanje. Osim toga, to bi za Makedoniju, preko crnogorskih vazdušnih luka, značilo dobru konekciju sa destinacijama ka kojima leti Montenegro Airlines", kaže se u saopštenju.

Kako je pojašnjeno, svakako će prije donošenja konačne odluke o uspostavljanju avio linije biti potrebno napraviti analizu isplativosti i utvrditi jesu li dvije vlade spremne da subvencionišu dio troškova.

Delegacija Montenegro Airlinesa je u Skoplju boravila povodom Sajma turizma i otvaranja Odjeljenja za ekonomske poslove i turizam pri Ambasadi Crne Gore u glavnom gradu Makedonije.