Konkurs za člana Odbora RAE

Kandidat za člana Odbora RAE treba da bude crnogorski državljanin sa prebivalištem u Crnoj Gori, da ima visoku stručnu spremu, odnosno četvorogodišnje ili specijalističke studije iz oblasti tehničkih nauka, prava ili ekonomije i najmanje sedam godina radnog iskustva u struci
0 komentar(a)
Regulatorna agencija za energetiku, Foto: Savo Prelević
Regulatorna agencija za energetiku, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2015. 13:41h

Odbor Regulatorne agencije za energetiku (RAE) pozvao je zainteresovane da se u narednih 30 dana prijave na konkurs za jednog člana tog tijela, na mandatni period od pet godina.

Kandidat za člana Odbora RAE treba da bude crnogorski državljanin sa prebivalištem u Crnoj Gori, da ima visoku stručnu spremu, odnosno četvorogodišnje ili specijalističke studije iz oblasti tehničkih nauka, prava ili ekonomije i najmanje sedam godina radnog iskustva u struci.

Za člana Odbora RAE ne mogu konkurisati osobe koje su pravosnažno osuđene za krivično djelo zbog zloupotrebe službene dužnosti, korupcije, prevare ili drugo krivično djelo koje ih čine nesposobnim za obavljanje funkcije za koju se biraju.

Član Odbora ne može biti ni osoba koja ima lični, interes preko bračnog druga ili neposredni porodični interes u energetskom subjektu kojem RAE izdaje licencu za obavljanje energetske djelatnosti ili koje se bavi trgovinom strujom.

„Zainteresovani treba da dostave radnu biografiju i dokaze o ispunjavanju traženih uslova“, navodi se u konkursu.

Konkurs, kako je objašnjeno, raspisuje RAE, postupak sprovodi Vlada, dok člana Odbora imenuje Skupština na predlog izvršne vlasti.

Izabrani kandidat prilikom zasnivanja radnog odnosa treba da Komisiji za sprječavanje sukoba interesa da podatke o ličnim primanjima i imovini, kao i izjavu da nema imovinskih i upravljačkih interesa u energetskim subjektima.

Članovi Odbora ne mogu istovremeno biti poslanici i odbornici, niti izabrani, postavljeni ili imenovani u Vladi.

Članovi Odbora i članovi njihovih užih porodica ne smiju biti rukovodioci ili imati materijalnog, finansijskog ili drugog interesa u subjektima u energetskom sektoru.

Bonus video: