Novo poskupljenje goriva

Sve vrste goriva u Crnoj Gori su prije dvije nedjelje poskupjele sedam centi po litru, kao rezultat Vladine odluke da u cijene naftnih derivata uključi naknadu za izgradnju autoputa i finansiranje reprezentativnog sporta
147 komentar(a)
Gorivo, Nafta, Cijene goriva, Foto: Vesko Belojević
Gorivo, Nafta, Cijene goriva, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.05.2015. 09:24h

Novo poskupljenje goriva u Crnoj Gori od ponoći. Litar eurosupera biće skuplji pet centri pa će eurosuper 98 koštati 1,36, a eurosuper 95 1,32 eura.

Skuplji će biti i eurodizel, i to četiri centra, pa će sada litar koštati 1,19 eura.

Lož ulje će poskupiti pet centi, te će litar lož ulja za grijanje koštati 88 centi, a litar u veleprodaji 1,16 eura.

Sve vrste goriva u Crnoj Gori su prije dvije nedjelje poskupjele sedam centi po litru, kao rezultat Vladine odluke da u cijene naftnih derivata uključi naknadu za izgradnju autoputa i finansiranje reprezentativnog sporta.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Naredni obračun je, prema Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, 18. maja, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 19. maja.

Bonus video: