RAE: Zainteresovani da se do 18. maja uključe u javnu raspravu

RAE je na javnu raspravu dala i nacrte izmjena i dopuna pravila o odobravanju naknade za rad operatora tržišta električne energije i za izmjenu tarifa za električnu energiju
0 komentar(a)
Struja, Foto: Shutterstock
Struja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.05.2015. 12:10h

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) pozvala je zainteresovane da se do 18. maja uključe u javnu raspravu o nacrtima izmjena i dopuna određenih metodologija i pravila.

RAE je u četvrtak dala na javnu raspravu nacrte izmjena i dopuna metodologija za utvrđivanje regulatornog prihoda i cijena za korišćenje prenosnog i distributivnog sistema električne energije.

Svi zainteresovani primjedbe i sugestije mogu dostavljati i na Nacrt izmjena i dopuna Metodologije za utvrđivanje regulatornog prihoda javnog snabdjevača i regulisanih tarifa za snabdijevanje električnom energijom.

RAE je na javnu raspravu dala i nacrte izmjena i dopuna pravila o odobravanju naknade za rad operatora tržišta električne energije i za izmjenu tarifa za električnu energiju.

RAE je pozvala sve zainteresovane pojedince i kompanije da se uključe u javnu raspravu i tako daju doprinos u razmatranju i utvrđivanju tih akata.

Mišljenja, primjedbe, komentari i sugestije mogu se dostavljati elektronskim putem na e-mail regagen@t-com.me, faksom na broj 020 229 755 ili poštom na adresu Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, broj 96 Podgorica, najkasnije do 18. maja do deset sati.

“U toku javne rasprave, 15. maja biće organizovan okrugli sto, od osam do 11 sati. Prijava za učešće na okruglom stolu dostavlja se RAE najkasnije do 12. maja do 15 sati”, kazali su predstavnici regulatora.

U cilju efikasnog sprovođenja rasprave, učesnici okruglog stola treba da u pisanoj formi dostave mišljenja, primjedbe, predloge i sugestije.

Nacrti akata mogu se preuzeti sa sajta RAE.

Zakonom o energetici propisano je da se opšti akti RAE donose nakon javne rasprave u kojoj mogu učestvovati zainteresovani pojedinci i kompanije.

Bonus video: