Dovgeljevič: Crna Gora primjer odlične saradnje sa Razvojnom bankom

“Riječ je o projektima socijalnog stanovanja, zatim izgradnje predškolskih ustanova, rekonstrukcije i proširivanje zatvorskih kapaciteta, kao i izgradnje i opremanje Klinike za ginekologiju i porodilište i Klinike za mentalno zdravlje”, navodi se u saopštenju
0 komentar(a)
Mikolaj Dovgeljevič, Radoje Žugić, Foto: Vlada Crne Gore
Mikolaj Dovgeljevič, Radoje Žugić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 29.04.2015. 13:53h

Crna Gora je primjer odlične saradnje sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope (CEB), čija bi podrška u narednom periodu mogla biti usmjerena u pogledu upravljanja IPA fondovima, saopštio je viceguverner te institucije, Mikolaj Dovgeljevič.

Ministar finansija, Radoje Žugić sastao se danas sa Dovgeljevičem sa kojim je razgovarao o realizaciji projekata koje crnogorska Vlada sprovodi uz podršku CEB-a.

Iz Ministarstva je saopšteno da je sastanak bio prilika da se i dodatno definišu dalji koraci i aktivnosti u cilju uspješne finalizacije tih projekata.

“Riječ je o projektima socijalnog stanovanja, zatim izgradnje predškolskih ustanova, rekonstrukcije i proširivanje zatvorskih kapaciteta, kao i izgradnje i opremanje Klinike za ginekologiju i porodilište i Klinike za mentalno zdravlje”, navodi se u saopštenju.

Žugić je, osvrćući se na prva dva projekta, upoznao predstavnike CEB-a da se aktivnosti sprovode shodno predviđenoj dinamici, dok je za projekte iz oblasti zdravstva i pravde ukazao na potrebu dodatnog usaglašavanja sa resornim ministarstvima, u pogledu definisanja objektivnog okvira, koji bi zadovoljio realne potrebe tih institucija, ali istovremeno bio u skladu sa budžetskim kapacitetima i principom racionalnosti.

Dovgeljevič je pozdravio napore Crne Gore u procesima implementacije zacrtanih ciljeva i saopštio da bi podrška CEB-a u narednom periodu mogla biti usmjerena na saradnju u pogledu upravljanja IPA fondovima, imajući u vidu da institucija koju predstavlja posjeduje potrebna znanja i ekspertizu u toj oblasti.

“Imajući u vidu obostrani interes partnera koji se ogleda u snaženju socio-ekonomskog razvoja Crne Gore, a doprinosi afirmaciji CEB-a na ovim prostorima, Žugić je saopštio da je zadovoljan zbog nastavka uspješne saradnje”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: