Žugić: Prisustvo turskih investitora veoma važno

Žugić je primio u posjetu ambasadora Turske, Mehmeta Nijazi Tanilira, kako bi razgovarali na temu snaženja partnerskih odnosa dvije države na polju ekonomije, kroz prezentovanje i približavanje ponude Crne Gore turskim investitorima
3 komentar(a)
Mehmet Nijazi Tanilir, Radoje Žugić, Foto: Mif.gov.me
Mehmet Nijazi Tanilir, Radoje Žugić, Foto: Mif.gov.me
Ažurirano: 28.04.2015. 15:58h

Prisustvo reputabilnih turskih investitora veoma je važno za Crnu Goru, ocijenio je ministar finansija Radoje Žugić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Žugić je danas primio u posjetu ambasadora Turske, Mehmeta Niyazi Tanilira, kako bi razgovarali na temu snaženja partnerskih odnosa dvije države na polju ekonomije, kroz prezentovanje i približavanje ponude Crne Gore turskim investitorima.

"Imajući u vidu aktivnosti koje Vlada sprovodi na smanjenju biznis barijera i kreiranju podsticajnih mjera sa ciljem pokretanja snažnijeg investicionog ciklusa, Žugić je naglasio važnost prisustva reputabilnih turskih investitora i njihovu uključenost u projektima koji prevazilaze lokalne okvire i doprinose nacionalnom imidžu", kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se osvrnuli izgradnju kanalizacionog kolektora u Herceg Novom, i iskazali uvjerenje da će se sva otvorena pitanja oko uspješne realizacije tog projekta, zajedničkim djelovanjem svih interesnih strana riješiti.

"Iskazujući zahvalnost na razumijevanju i podršci Ministarstva finansija, kao i na njegovoj proaktivnoj politici, Tanilir je apostrofirao da se upravo na ovakvim primjerima mogu graditi još čvršći temelji za buduću saradnju", navodi se u saopštenju.

Zajednički je dogovoreno da se dijalog na tu temu nastavi, u cilju iznalaženja održivog rješenja i stvaranja pretpostavki za podsticajniji investicioni ambijent.

Bonus video: