Milošević: Uskoro deblokada računa Opštine Kolašin

Prema riječima Miloševića, plate radnicima - koje kasne već 11 mjeseci - biće isplaćene, kao što će biti izmirena i sva ostala dugovanja koja Opština trenutno ima
2 komentar(a)
Đuro Milošević, Foto: Dragana Šćepanović
Đuro Milošević, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 25.04.2015. 10:18h

Poslije višemjesečne finansijske mat pozicije, nadzire se riješenje za deblokadu računa Opštine Kolašin, nakon što je poslovanje vraćeno u zakonite okvire. To su najavili iz tamošnjeg SNP-a, koja je u tom gradu dio vladajuće koalicije.

Prema riječima predsjednika OO SNP i potpredsjednika Opštine Đura Miloševića, plate radnicima - koje kasne već 11 mjeseci - biće isplaćene, kao što će biti izmirena i sva ostala dugovanja koja Opština trenutno ima, a odnose se na kredite, poreze i doprinose, potraživanja dobavljača, sudske presude koje su stigle na naplatu …

“Kao odgovorni ljudi, koji smo preuzeli veliku odgovornost, u cilju poštovanja volje građana, istovremeno smo svjesni da su svi zaposleni koji su na budžetu Opštine prošli veoma težak period bez ličnih dohodaka. Moramo da naglasimo da i mi kao dio vlasti dijelomo istu sudbinu kao i zaposleni i iz tog razloga razumjemo njihova negodovanja, ali im čvrsto obećavamo da će se cijela situacija rješti veoma brzo,” tvrdi Milošević.

Prema njegovim riječima, dosadašnji rad aktuelne vlasti je “podvlačenje crte”, koje je bilo neophodno kako bi se vratili u zakonito poslovanje. Zbog toga su, podsjećaju iz OO SNP, i dobili podršku Vlade i ministarstva finansija.

“Napominjemo da smo usvojili budžet za tekuću godinu shodno preporukama i zaključima Vlade i shodno istim donijeli Odluku o kreditnom zaduženju, radi restruktuiranja i vraćanja dugova. Nije lako, nakon toliko godina nezakonitog poslovanja, vratiti sve u okvire zakona i početi konačno pratiti put vladavine prava, kao što smo mi uradili, zahtjevalo je to dosta odricanja ali uspijeh će dati benefit svim građanima Kolašina,"–poručuju iz OO SNP.

Bonus video: