Sekulić: Nećemo naložiti mobilnim operaterima da vrate iznos minimalne dopune

On je dodao da ostaje aktuelna problematika vezano za vremensko ograničavanje korisnika, koji dopunu moraju potrošiti u roku od mjesec dana
12 komentar(a)
Zoran Sekulić, Foto: Arhiva Vijesti
Zoran Sekulić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.04.2015. 17:13h

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) neće naložiti mobilnim operaterima da vrate iznos minimalne dopune na jedan euro, jer bi Upravni sud, što se ranije već desilo, oborio tu odluku, izjavio je Portalu Analitika direktor agencije Zoran Sekulić.

"Insistirali smo da ovim povodom dobijemo mišljenje nadležne organizacije za zaštitu potrošača. Iz CEZAP-a su naveli da nemaju ništa protiv i da povećanje iznosa minimalne dopune od strane Telekoma i m:tela na dva eura nije u suprotnosti sa zakonom", kazao je Sekulić.

On je dodao da ostaje aktuelna problematika vezano za vremensko ograničavanje korisnika, koji dopunu moraju potrošiti u roku od mjesec dana.

"Smatramo da ovo rješenje nije u redu i da korisnika nije potrebno ograničavati da mora da je potroši za 30 dana", naveo je Sekulić.

"I m:telu smo prošle godine zabranili podizanje cijene minimalne dopune, pa su i oni pokrenuli upravni postupak. Međutim, presuda u ovom slučaju još nije donesena. Ukoliko u ovom postupku sud donese presudu u našu korist, ostalo bi prostora da se još jednom razmisli o dupliranju iznosa minimalne dopune", zaključio je Sekulić.

Iz EKIP-a su prije 15 dana saopštili da nemaju mogućnosti da donose bilo kakvu odluku u vezi povećanja minimalne dopune pripejd računa pojedinih mobilnih operatera.

"Takve odluke, prema Zakonu o elektronskim komunikacijama, ne podliježu davanju saglasnosti ove Agencije“, saopštili su tada agenciji Mina-business predstavnici EKIP-a.

Bonus video: