Uzmite ovih 50 eura i trgujte cijenom akcija kompanije Google

5 komentar(a)
Google, Foto: FXlider
Google, Foto: FXlider
Ažurirano: 24.04.2015. 09:29h

FXLider, svim čitaocima Vijesti, daje 50 eura za uspješan početak trgovanja cijenom akcija Google-a i drugih najvećih kompanija na svjetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj investitori mogu zaraditi i na rastu ali i na padu cijena akcija.

Otkrijte svjetsku berzu - Preuzmite 50 uera OVDJE

Ne toliko davno Microsoft je bio u centru pažnje regulatora EU koji se bave antikonkurentskim pitanjima i bio kažnjen čak četiri puta. Konačno, nakon što je ova kompanija platila više od 3 milijarde dolara kazne, pažnje Evropske Komisije usmerila se na drugi internet gigant, Google. Komesar EU za konkurenciju, Margrethe Vestager, zvanično je optužila Google za kršenje antitrustnih pravila u Evropi i započela istragu Android-a. EU je u srijedu, 15.4.2015. objavila tri odvojene izjave po ovom pitanju.

"Ono što iznenađuje je da će nova nezavisna istraga biti usmjerena na Android. Google-ov pretraživač i isticanje svojih proizvoda konstantno su na prvoj liniji vatre, međutim ovog puta Komisija je takođe zainteresovana da utvrdi da li je Google otežavao drugim kompanijama da razviju konkurentni sistem Androidu i da li je nezakonito vezivao svoje usluge za Android na takav način da bi jedno neminovno upućivalo na korišćenje drugog", kažu u FXLider-u.

Komisija će procijeniti da li je Google antikonkurentskim ponašanjem ili zloupotrebom mogućeg dominantnog položaja ilegalno otežao razvoj i tržišni pristup konkurenciji, kada su u pitanju mobilni operativni sistemi.

"Posmatrano sa strane, do sada se smatralo da je najjači dio optužbe protiv Googla onaj koji se tiče načina na koji je kompanija tretirala ostale sajtove koji pružaju slične usluge kao i Google, dok se aspekt koji se ticao Androida činio sporednim. Međutim, nakon nedavnih događaja više je nego jasno da će se Google boriti na dva fronta: protiv optužbi da je zloupotrijebio svoju dominantnu poziciju u pretragama, kao i po pitanju Android-a koji je operativni sistem većine mobilnih telefona u Evropi", navode u FXLider-u.

Ne postoji zakonski okvir koji bi vremenski ograničio ovu istragu. Ona će zavisiti od niza faktora uključujući kompleksnost slučaja, spremnosti Google na saradnju kao i prava na odbranu.

U poslednjih nedjelju dana cijena akcija Google pala je 3.84%.

Otkrijte svjetsku berzu - Preuzmite 50 eura OVDJE

FXLider ima ekskluzivnu saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Pored doljenavedenog odricanja od odgovornosti, ovaj materijal ne predstavlja ponudu, ili zahtjev za izvršenje transakcije bilo kojim finansijskim instrumentom. Društvo Fortrade ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu koja može biti sačinjena od ovih komentara ili za posljedice koje proizilaze iz njih. Ne daju se nikakve izjave niti garancije za tačnost i potpunost informacija. Shodno tome svako lice postupa u tom smislu u potpunosti na sopstveni rizik. Svako obezbijeđeno istraživanje, ne uzima u obzir specifične investicione ciljeve, finansijsku situaciju i potrebe određene osobe koja može da ga primi. Ono nije sastavljeno u skladu sa zakonskim zahtjevima, osmišljen da promoviše nezavisnost investicionog istraživanja, kao takvog.

Bonus video: