NTO: Prezentacija za kineske turoperatore i investitore

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i NTO, održali su sastanak i prezentaciju za predstavnike renomiranih turoperatora, investitora iz Kine, kao i novinare najuticajnijeg državnog magazina “China People's Daily”
0 komentar(a)
NTO, kineski turoperatori, Foto: NTO
NTO, kineski turoperatori, Foto: NTO
Ažurirano: 21.04.2015. 17:08h

Presudni faktori tokom odabira destinacije jesu bezbjednost boravka, komfor, prirodne ljepote, lokalna kultura, tradicija i običaji, što kandiduje Crnu Goru kao destinaciju za odmor kineskih turista, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i NTO, održali su sastanak i prezentaciju za predstavnike renomiranih turoperatora, investitora iz Kine, kao i novinare najuticajnijeg državnog magazina “China People's Daily”.

Kako se navodi, posjeta je rezultat dvogodišnje saradnje, a realizovale su je, sa crnogorske strane, kompanije Fly Montenegro, Montenegro Stars, a sa kineske - ALL - China SME Federation Investment Management Inc. (ASFIM).

Predstavnicima turoperatora Sanyuan International Transportation, China Golden Bridge Travel Service (koja ima 80 predstavništva u Kini) i investitora China Carrie Group, Hunan Kaixin Gold Investment prezentovani su programi za višednevni boravak u Crnoj Gori.

Predstavljeni su i projekti koji uključuju posjete destinacija iz regiona s obzirom da turisti sa tog tržišta tokom jednog putovanja obiđu tri do četiri države.

Iz NTO su ukazali da su potencijalni investitori upoznati sa realizovanim investicijama i mogućnostima za ulaganje u razvoj hotelskih kapaciteta u Crnoj Gori.

“Pored ostalog, iskazano je interesovanje za ulaganje u turističku infrastrukturu naše zemlje. Očekuje se nastavak aktivnosti koji ima za cilj realizaciju konkretnih turističkih projekata i rast broja turista sa ovog najbrže rastućeg emitivnog tržišta”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, presudni faktori tokom odabira destinacije jesu bezbjednost boravka, komfor, prirodne ljepote, lokalna kultura, tradicija i običaji, što kandiduje Crnu Goru kao destinaciju za odmor turista sa kineskog tržišta.

Takođe, iskazana je zainteresovanost za uspostavljanje direktnog leta Peking – Podgorica što će biti predmet posebne pažnje nadležnih institucija.

Iz NTO su podsjetili da je Kina najbrže rastuće emitivno tržište i da je samo u 2013. godini iz te države bilo 150 miliona internacionalnih putovanja, od tog broja 7,5 miliona dolazaka bilo je u Evropi.

Ujedno, radi se o najvećim potrošačima koji tokom jednog putovanja potroše u prosjeku 3,5 hiljade USD.

Bonus video: