"POSKUPLJENJE NEĆE UTICATI NA POSLOVANJE"

Crnogorski privrednici složni: Gorivo ne bi trebalo da bude luksuz

“Prethodnih sedam ili osam mjeseci cijene goriva su bile mnogo niže nego prošle godine, znači da možemo izdržati i ovaj dio tereta poskupljenja goriva", rekao je vlasnik barske kompanije Bonesa, Nedeljko Čović
56 pregleda 18 komentar(a)
gorivoo_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
gorivoo_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
Ažurirano: 21.04.2015. 12:49h

Privrednici u Crnoj Gori ocijenili su danas da gorivo ne bi trebalo posmatrati kao luksuznu robu i dodali da najnovije poskupljenje neće značajnije da utiče na njihovo poslovanje.

Vlasnik barske kompanije Bonesa, Nedeljko Čović je, komentarišući poskupljenje svih vrsta goriva od sedam centi, kao rezultat Vladine odluke da u cijene naftnih derivata uključi naknadu za izgradnju autoputa i finansiranje reprezentativnog sporta, kazao da to ne bi trebalo da se odrazi na dio proizvodnje u toj kompaniji.

“Prethodnih sedam ili osam mjeseci cijene goriva su bile mnogo niže nego prošle godine, znači da možemo izdržati i ovaj dio tereta poskupljenja goriva. To ne bi trebalo da utiče na poskupljenje naših proizvoda”, rekao je Čović novinarima u Vili Gorica na svečanosti povodom dodjele nagrada Privredne komore (PKCG).

Na pitanje novinara da li su derivati nafte u crnogorskim uslovima pokazatelj višeg kvaliteta života i luksuza, kako je kazao premijer Milo Đukanović, Čović je odgovorio da gorivo ne bi trebalo da bude luksuz.

“To je jedna prijeka potreba svakog domaćinstva i cjelokupne privrede”, rekao je Čović.

Ranko Jovović iz nikšićkog preduzeća Comp-Comerc je, komentarišući poskupljenje goriva, rekao da je to odluka Vlade koja se mora poštovati.

“Tu smo da ispunimo sve svoje obaveze za one odluke koje donosi Vlada”, rekao je Jovović.

Komentarišući izjavu Đukanovića da su derivati nafte u crnogorskim uslovima pokazatelj luksuza, Jovović je saopštio da se slaže sa svim što kaže premijer.

Ivan Mijušković iz cetinjskog Interprodukta ocijenio je da će se poskupljenje goriva odraziti u malom procentu na njihovo poslovanje.

“Naša branša je takva da nije gorivo glavni energent koji je presudan i koji utiče na uspješnost poslovanja”, objasnio je Mijušković.

Što se tiče prevoznih sredstava, on je ocijenio da gorivo ne bi trebalo da bude luksuz.

Predstavnik Luštica Development, Mohamed Abou Arab, rekao je da poskupljenje goriva na tu kompaniju u ovom trenutku ne utiče.

On je na pitanje da li se gorivo može smatrati kao luksuz odgovorio da je još nov u Crnoj Gori i da ne bi mogao to da komentariše.

Preporučujemo za Vas