Popović: Gorivo se ni u šali ne može nazvati luksuznom robom

Po njegovim riječima čini se da je za donošenje pomenute odluke presudila rupa u budžetu, koju je otvorila zaboravljena bankarska garancija, a koju će kako ističe Popović građani Crne Gore morati da zakrpe
68 pregleda 8 komentar(a)
Srđa Popović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Srđa Popović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 20.04.2015. 09:15h

Nezakonita odluka Vlade o uvođenju takse na gorivo od sedam centi po litru, predstavlja dodatni način ekonomskog iscrpljivanja već osiromašenih građana Crne Gore, istakao je Srđa Popović generalni sekretar Pozitivne Crne Gore.

"Tražimo od Vlade da hitno pojasni građanima, na osnovu kojih ekonomskih parametara je donijeta odluka o uvođenju mjere poskupljenja energenata za sedam centi po litru i u kojoj mjeri to ima veze sa neodgovornim kreditnim zaduženjem u dolarima za potrebe izgradnje autoputa. Nakon ovako skandalozne i nezakonite odluke, Vlada je dala još neprimjernije pojašnjenje da se radi o "luksuznoj robi" koju je potrebno dodatno oporezovati u svrhu stabilizacije državnog budžeta", kazao je Popović.

On je dodao da su čak i od ovako neodgovorne i nekompetentne Vlade očekivali bolji izgovor.

"Ovo samo potvrđuje da je odluka donijeta jednostranim dekretom, mimo svih ekonomskih rezona i isključivo i samo na štetu građana Crne Gore. Radi podsjećanja, radi se o gorivima za automobile i lož ulju za grijanje objekata. Stoga, ni u šali, nije moguće ove energente, koje koristimo za zadovoljenje osnovnih ljudskih potreba, svrstati u kategoriju "luksuzne robe", tvrdi Popović.

Po njegovim riječima čini se da je za donošenje pomenute odluke presudila rupa u budžetu, koju je otvorila zaboravljena bankarska garancija, a koju će kako ističe Popović građani Crne Gore morati da zakrpe.

"Dio koji se odnosi na "razvoj sporta u Crnoj Gori" nećemo ni komentarisati. Za to nije potrebno pojašnjenje, znamo da služi isključivo i samo da fonetski ublaži nešto što se, izgovoreno ili napisano, kosi sa zdravim razumom", zaključio je Popović.

Bonus video: