Poziv distributerima i instalaterima za učešće u programu Energy Wood II

Ministarstvo ekonomije pozvalo je sve distributere i/ili instalatere opreme za grijanje na biomasu da se prijave na poziv za dostavljanje ponud
0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.04.2015. 14:58h

Ministarstvo ekonomije objavilo je javni poziv distributerima/instalaterima za učešće u programu Energy Wood II, u okviru kojeg će građani imati priliku da pod povoljnim uslovima zamijene stare sisteme grijanja modernim efikasnim tehnologijama.

Iz Ministarstva je saopšteno da program Energy Wood II ima za cilj uspostavljanje atraktivnog i održivog finansijskog mehanizma za obezbjeđivanje beskamatnih kredita za domaćinstva za ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase (pelet, briket).

„Ministarstvo ekonomije je od Vlade Norveške dobilo grant u iznosu od 2,2 miliona norveških kruna (NOK), u cilju realizacije programa Energy Wood II“, navodi se u saopštenju.

Pored obezbjeđivanja povoljnih beskamatnih kredita, ciljevi programa Energy Wood II su postizanje ekonomskih i energetskih ušteda kroz uvođenje visoko-efikasnih tehnologija, doprinos smanjenju emisija štetnih gasova kroz korišćenje energenata koji imaju manje štetan uticaj na životnu sredinu i stvaranje tržišta za veću upotrebu sistema za grijanje na moderne oblike biomase.

Ministarstvo ekonomije pozvalo je sve distributere i/ili instalatere opreme za grijanje na biomasu da se prijave na poziv za dostavljanje ponuda.

„Tenderska dokumentacija se može dobiti na zahtjev, poslat na email: info@ee-me.org. Ponuđač je dužan da u zahtjevu navede svoje kontakt podatke radi dalje komunikacije za potrebe ovog poziva“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: