Važno povezivanje privrednika na međusektorskom nivou

Iz PKCG je saopšteno da se razgovaralo i o mogućnostima u vezi sa definisanjem i realizacijom zajedničkih projekata koji će se finansirati sredstvima EU fondova
60 pregleda 0 komentar(a)
Stari most, Mostar, skokovi, Foto: Jasna Kalač
Stari most, Mostar, skokovi, Foto: Jasna Kalač
Ažurirano: 18.04.2015. 14:09h

Poslovno povezivanje privrednika na međusektorskom nivou i organizovanje zajedničke proizvodnje važno je kako bi se unaprijedila regionalna saradnja, ocijenjeno je na međunarodnoj konferenciji Jadransko-jonska regija u Mostaru.

U učešću konferencije na temu Nove mogućnosti razvoja i saradnje, međusektorsko povezivanje i zajednički nastup na trećem tržištu učestvovao je generalni sekretar Privredne komore (PKCG), Pavle Radovanović.

On je, kako je saopšteno iz PKCG, govorio na panelu sa temom Regionalna saradnja, sektorsko povezivanje i zajednički nastup na trećem tržištu.

“Cilj konferencije je proširenje i unaprijeđenje ekonomske saradnje između zemalja Jadransko jonske inicijative. U međusobnim razgovorima predsjednika i predstavnika regionalnih i nacionalnih privrednih komora razmijenjena su iskustva i mogućnosti povećanja ekonomske saradnje između pojedinih regija”, navodi se u saopštenju.

Iz PKCG je saopšteno da se razgovaralo i o mogućnostima u vezi sa definisanjem i realizacijom zajedničkih projekata koji će se finansirati sredstvima EU fondova.

“U okviru unaprijeđenja regionalne saradnje posebno je važno prepoznati poslovno povezivanje privrednika na međusektorskom nivou, organizovanjem zajedničke proizvodnje, formiranjem poslovnih udruženja, konzorcijuma i zajedničkim nastupima na trećim tržištima”, saopšteno je iz PKCG.

Bonus video: