Bepler prodaje ruine u Kolašinu

Na prodaju bivši restorani i moteli na Crkvinama, Međurječju, Babljaku i u Manastiru Morača sa 17 hiljada kvadrata zemljišta
78 pregleda 2 komentar(a)
Bjanka, Foto: Vesko Belojević
Bjanka, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.04.2015. 18:11h

Kompanija Bepler i Džejkobson oglasila je prodaju imovine u opštini Kolašin, oko 17.000 kvadratnih metara zemljišta i tri objekta ukupne površine 2.522 kvadrata. Prema informacijama “Vijesti” instrukcije za prodaju imovine stigla je iz sjedišta firme u Londonu.

Riječ je o imovinu koju je kompanija, dok je njome rukovodio Zoran Ćoćo Bećirović, kupila zajedno sa hotelom Bjelasica, sada Bjankom.

To je zemljište od 4.273 kvadrata oko bivšeg restorana u Međurječju, ruina motela na Babljaku od 1.518 kvadrata sa 2.915 kvadrata zemljišta, ostaci motela u Manastiru Morača od 521 kvadrat sa 3.231 kvadrata zemljišta, restoran na Crkvinama od 483 kvadrata sa 6.701 kvadratom zemljišta.

Nakon kupovine nekad uglednih ugostiteljskih objekata iz Beplera su obećavali da će u njih uložiti četiri miona eura. Bjelasicu i sve ove nekretnine Bećirović je 2003. kupio za 1,56 miliona eura.

Za razliku od hotela Bjelasica i restorana na Crkvinama, koji je izdat u zakup, kupac je na ostale objekte, nakon privatizacije, zaboravio pa su oni sada ruševine. Londonska firma “Beppler & Jacobson" u vlasništvu je ruskog biznismen Igora Lazurenka, nakon što je početkom godine isplaćen akcijski udio, koji je u ovoj kompniji preko svoje firme Caldero Trejd Limited imao Bećirović.

Kako sada stvari stoje 95 odsto akcija u londonskoj firmi ima kompanija Leibson corporation LTD sa Britanskih Djevičanskih Ostrva, koju kontroliše Lazurenko, dok pet dosto ima, takođe, njegova firma Belinda Capital LTD.

Kako su "Vijestima” kazali u crnogorskoj podružnici “Beppler & Jacobson Montenegro", koja upravlja Bjankom i budvanskom Avalom, odluku je donijela "centrala u Londonu", jer se radi o ruiniranim i trošnim objektima.

Bonus video: