OSP pravi raspodjelu pansiona za odmor i rekreaciju članova sindikata

Đukanović je kazao da je SSCG nedavno donio Odluku o povećanju vremenskog perioda u kojem će se koristiti pansioni Sindikalnog centra Muo u Kotoru, za zaposlene koji rade u službama od posebnog značaja
194 pregleda 1 komentar(a)
Ljetnja škola fizike i matematike, Ivanova korita, Foto: Danijela Lasica
Ljetnja škola fizike i matematike, Ivanova korita, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 17.04.2015. 13:41h

Opštinsko sindikalno povjereništvo (OSP) Podgorica će, nakon dobijanja informacije o ukupnom broju raspoloživih mjesta napraviti raspodjelu pansiona za odmor i rekreaciju članova sindikata na Žabljaku i Ivanovim koritima.

OSP je, kako je saopšteno, učestvovalo u aktivnostima usmjerenim na poboljšanje kvaliteta života zaposlenih u službama od posebnog društvenog značaja, imajući u vidu specifičnost posla kojim se bave i značaja za širu društvenu zajednicu.

Predsjednik OSP Podgorice, Miodrag Đukanović, kazao je da je Savez sindikata (SSCG) nedavno donio Odluku o povećanju vremenskog perioda u kojem će se koristiti pansioni Sindikalnog centra Muo u Kotoru, za zaposlene koji rade u službama od posebnog značaja.

Prema njegovim riječima, besplatni sedmodnevni pansiona će se koristiti od 15. maja do 15. juna.

“SSCG je potpisao Memorandum o saradnji sa Crvenim krstom, Direktoratom za vanredne situacije i Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, kojim se preciziraju oblici saradnje i konkretizuju zajedničke aktivnosti usmjerene na poboljšanje kvaliteta života zaposlenih u tim službama”, rekao je Đukanović.

On je dodao da se u narednom periodu očekuje i potpisivanje Memoranduma sa Službom zaštite i spašavanja Podgorica.

“OSP će, u okviru svojih redovnih aktivnosti, obaviti raspodjelu pansiona za odmor, rekreaciju i liječenje članova sindikata dobijenih od preduzeća Rekra koje posluje u sastavu SSCG”, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, Povjereništvo u ovoj godini ima na raspolaganju 100 mjesta za banjsko liječenje i to po 50 u Institutu "Simo Milošević" u Igalu i u Opštoj bolnici Meljine.

“Prednost prilikom raspodjele, koja će biti transparentna, imaju članovi sindikata sa zdravstvenim problemima”, poručio je Đukanović.

Bonus video: